Lyxfrukost!

DSCN5330

Nu kan man ju tro att det här är ett sponsrat reklaminlägg igen men nejdå….   :)  men däremot så gör jag gärna lite smygreklam för just polarkaka då det ju faktiskt är himlans gott!
Däremot är det inget jag skulle kunna äta dagligen pga att magen inte mår särskilt bra av det (där sprack den reklamen)  men ibland…och särskilt som nu då det är början på en lyxig fyradagarsledighet kan man faktiskt unna sig det där extra goda tycker jag.

Så därav namnet lyxfrukost!! En kopp ”kulte” alltså löste i tekula istället för en snabb tepåse grönt te som det annars blir till vardags…..ett glas proviva med smak av hallon granatäpple…rena rama sockerkicken på morgonen, ungefär som att dricka ett glas flytande zoo tabletter   :)…..annars vill väl proviva gärna framstå som ”nyttigt” men….tyvärr så är det nog alldeles för gott för att vara särskilt nyttigt  ….  ;)    …..(blir nog inte några sponsorpengar för den produkten  heller   ;)  )    …..och sist men inte minst…hela TRE skivor polarkaka. En med ost och två med messmör. Brukar aldrig unna mig tre smörgåsar vid samma tillfälle men å andra sidan så behövs det inte heller när man äter grovt bröd.
Det här brödet däremot är man nästan tvungen att äta minst tre av för att känna någons slags mättnad.   :)   …kanske pga att luft och vetemjöl inte är direkt känt för att vara mättande?

Nåja….mättande, nyttigt eller inte??? GOTT är det i alla fall och någon gång per månad måste man få lyxa till det lite!

DSCN5305

Ja igår kan man väl säga att påsken började, och även om vi tyvärr lyckats dra på oss en liten förkylning så känns det ändå underbart att ha fyra dagars sammanhängande ledighet.

Påskpyntade lite igår och insåg när jag satt där vid köksbordet och grejade med fjädrar och videkvistar att jag bara måste ta en bild av min ”pälsmössa” som gjorde mig sällskap där på bordet.   :)

DSCN5306

Fast vid en närmare titt visar det sig vara Rasmus som nöjt låg där och spann mitt i påskpyntskaoset. Han verkade trivas där bland ris och kvistar och för övrigt har han fått ”åldersdispans” på att vara på köksbordet.

Har haft som princip att inte låta katterna vara på bord och bänkar i köket och bänkförbudet håller än men bordet har Rasmus på något smygande vis lyckats erövra.Och med tanke på hur gammal han är och att han verkar må så gott av att ligga just där så har jag släppt på den principen för hans skull.

Han blir ju ändå 19 i år och vid den åldern får man börja vara tacksam för varje dag man får tillsammans så…varför inte låta honom njuta så mycket som möjligt av livet under sin sista tid här på jorden?
DSCN5327

Gillar påsken så extra mycket på något vis. Den är så ljus och enkel …eller hur man nu ska beskriva den?  Det är inte lika mycket hysteri runt den som julen och så vet man att en ny vår och sommar alldeles strax är här och ja….det känns så himla positivt allt med påsken tycker jag ! :)
DSCN5326

Inte blir det överdrivet mycket pynt heller, så det är ingen ”stor grej” när man ska städa bort allt igen, som med julen och alla dess tomtar, granbarr och julklappspapper.

DSCN5328

Påskharen sitter i fönstret och solar sig och påskriset  och …

DSCN5329

…ett såklart fyllt påskägg ligger på köksbordet, redo att ätas ur lite då och då under påskdagarna.

DSCN5311

Och på skåpet i rummet, det lite större riset och faktiskt också lite större ägget   ;)
Mums!

DSCN5314

Och ute är det en skare som heter duga och som vissa uppskattar till max nu efter en riktig snöpulsarvinter.

DSCN5315

Går både att springa…rulla….

DSCN5318

…och bara sitta och filosofera lite på!

Såg förresten två harar i morse när jag tittade ut genom sovrumsfönstret. Gissa om det såg skönt ut för dem att kunna springa ”uppe på” över åkrarna här utanför.  Måste nästan kännas som att kunna flyga för dem efter att ha skuttat omkring i denna djupsnö i månader.

DSCN5321

Och vid fågelbordet var det full aktivitet såklart!

DSCN5322

Likaså på marken nedanför.

DSCN5317
Och ute i hagen bredvid tog småkillarna ett morgonpass.

DSCN5316

Är så jäkla söta när de ”tultar” fram på äkta shettisvis. Runt runt på sin upptrampade stig och så stannar de till ibland för att stegra och nafsa mot varandra lite. Hihi…kom just på att det var ett extra passande uttryck….att ”tulta” istället för ”tölta” som islandshästar gör.
Islänningar töltar och shettisar tultar. För det gör dom verkligen tycker jag!

DSCN5324

Något som jag däremot inte hann med igår var att städa bort allt gammalt granris som fortfarande står lite här och var i krukor och lådor ute.
Har liksom inte haft inspiration till det då det ännu inte känts som mer vår än vinter. Annars brukar jag alltid ha hunnit med att städa bort granriset och stoppat ner annat ris innan påsk.
Kanske till och med hunnit köpa några små penseer ?

Men inte i år inte….för det är ju trots allt fortfarande vintern som dominerar och kommer nog att vara så i minst en månad till så det får vänta.

DSCN5325

Men granriset ska i alla fall bort nu för nog syns det att det gjort sitt. Mera grågrönt till färgen och utan livskraft.

Så det får bli en uteaktivitet idag så fort solen fått upp lite värme i den kalla morgonluften. Hade tänkt grilla lite korv ute till lunch också och kanske sätta oss och få lite solstrålar på våra bleka vinteransikten   :)   ….känns som en skön ledig vårvinterdag att se fram emot!

:)   ha en skön påskhelg!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu