Stiltje!

Ja visst känns det som om det liksom ”står ganska still” i livet just nu. Man går på något vis bara och väntar på att den där våren ska komma??
Men ändå är det nästan lite läskigt att tänka på tycker jag. För hur ska det bli när all denna snö ska börja smälta?
Snacka om vårflod….!
Hur sörjigt ska det inte bli på vägarna, hur mycket vatten ska vi inte få i jordkällaren och pannrummet? Hur många livsfarliga takras kommer det att bli och när ska vi någonsin kunna få hem årets ved?
Vedbacken som är den enda plats här på gården som vi kan förvara och få undan alla dessa metrar av snö som fallit.
Får nog vara väldigt nöjda om veden är klar till midsommar i år. Annars brukar det ske under maj någon gång.

Nåja…det är ju hur som helst bara att ”gilla läget” och hänga med i vädrets och årstidernas alla ”nycker” och även om det nästan är svårt att föreställa sig just nu så försvinner ju snön till slut.
Men visst har det känts onödigt lång denna vinter?

DSCN5233

Gjorde ännu ett ”mattfynd” på Erikshjälpen i onsdags….och uppenbarligen är det fler i familjen som gillar den   :)
Till och med Lines kära mjukismisse fick vara med och dela på utrymmet. Och lilla ”fryslorten” Selma sitter såklart så nära elden det går…men gärna på mattkanten åtminstone så att det blir mjukt och varmt under rumpan också  :)

Ja herregud vad det har eldats denna vinter. Och skottats snö förstås. Är så extra tacksam över att ha en sambo som är hemma och är ”glad pensionär” ibland. Det är verkligen guld värt att få komma hem till ett varmt hem och lagad mat…och en hel drös älsklingar också såklart!

DSCN5235

Kommer inte ihåg om jag skrivit om det tidigare men har gjort ett litet odlingstest genom att sätta toppen av två morötter i vatten och som ni ser så funkade det faktiskt :)
Känns bra bara att titta på den gröna blasten som vuxit ut ibland…när längtan efter jord, natur och växtlighet blir lite extra stark.

Har faktiskt börjat kolla lite i impectas frökatalog också för att kanske skicka efter några fröpåsar? Vill ju egentligen så gärna odla lite men….vet ju hur jag fungerar och vet att jag ibland kan ha lite svårt att så att säga ”löpa linan ut”!
Sitter gärna och fantiserar och drömmer om vad jag skulle vilja odla, hur jag ska fixa i ordning ute i trädgården osv….känner värsta inspirationen och ser framför mig hur jag går där ute och fixar och donar med det som växer.
Men….så kommer sommaren och plötsligt är det såå himla mycket man vill orka och hinna och så blir det lite si och så med både vattning och rensning och ja…ni fattar?

Men varför inte låta sig drömma lite? Ha en föreställning om hur det ska bli och sen köra på så gott det går? Det kostar ju inte tusentals kronor och det kan inte mer än misslyckas.
Däremot kan det åtminstone kännas väldigt roligt under resans gång så?
Det blir nog en liten fröbeställning ändå tror jag?

DSCN4115

Och imorgon ska jag nog ta mig för med att knipsa av lite sticklingar från de pelargoner jag faktiskt lyckats övervintra. För kanske sätter det lite fart på övertygelsen om att det faktiskt snart kommer att bli vår… ???
Eller???

:)    Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu