Det rullar på…!

Ja nu blev det ett sånt där långt uppehåll igen…och inte har jag något speciellt att skylla på heller. :)
Livet rullar på och det är bara att hänga med!

DSCN5047
I helgen tog jag mig äntligen för med att plocka bort alla adventsstakar och julstjärnor. Insåg en dag under veckan när solen sken så att man nästan fick en liten föraning av våren att…nej, nu känns det inte rätt med lysande ljusstakar i fönstren längre….det liksom ”skar sig” på något vis?

DSCN5046

Så nu kan man väl säga att allt vad gäller jul är ute ur huset och det nya året kan fortsätta mot ljusare tider!

DSCN5042

Härligt att tänka på tycker jag…och härligt att tulpanerna nu har sjunkit lite i pris så att man kan unna sig en bukett till helgen.

DSCN5041

För nog känns det väl också som en liten föraning av våren när man får sätta ”färska” blommor i vas inomhus. Som en liten ”livlina” att klamra sig fast vid i väntan på sol, värme och växtlighet!

DSCN5055

För jäklars vilken vinter vi har i år!! Snö, snö och mera snö….!!! Nog börjar man undra hur mycket det ska komma?

DSCN5054

Tövädret som var gjorde att det bildades stora snöklumpar längs vägen.

DSCN5053

Ser nästan ut som en rasad stenmur eller ett stenröse! Tyvärr så gör det ju våran redan lite trånga väg ännu trängre men…nog är det lite coolt också att naturen kan skapa det här  :)

DSCN5057

Gör inget att skylten för siljansleden riskerar att försvinna i snödjupet…för något cykelföre blir det nog inte på länge än?

DSCN5059

En annan skapelse gjord av tövädret…ett ”takras in slow motion” kan man kalla det här. Ska bli intressant att se hur länge det håller sig kvar  :)

DSCN5061

Sen finns det ju de som lever mer för stunden och inte bryr sig så mycket om vilken årstid det är…. så länge man har en kul kompis att leka med…

DSCN5062

DSCN5063

:)

DSCN5045

Något mer som äntligen blev av i helgen var att det här mystiska paketet plockades fram ur frysen…

DSCN5050

…innehållande en …ja jag höll på att skriva ”livs levande”….???? ….men nej …inte livs levande såklart, utan snarare ”död genomfrusen”, men åtminstone en äkta, vildlevande??? Säger man så? Alltså en lax som inte är uppgödd i någon odling på pellets utan en som levt i havet utanför Norge och ätit sånt som laxar äter om de får välja själva.
Alltså fiskkött av bästa kvalité kan man väl säga? Och det har vi Svs son att tacka för då det är han som dragit upp den åt oss.

DSCN5064

Sv rensade och kryddade den och sen lindade vi in den i folie tillsammans med purjolök, morötter och lite gulbetor, och själva tillagningen blev på utegrillen som Sv satte fart på efter att jag skottat fram den  :)
Lyxigt kändes det, att ha en hel lax att sen dela upp och frysa in i flera ”lådor”!

DSCN5070

Och nu har jag äntligen kommit igång med mitt drömfångarprojekt också …som jag skrev om redan långt före jul tror jag? Ibland är det väldigt långt mellan tanke och handling…särskilt när en nödvändig uppstädning av vissa rum ligger lite som en ”bromskloss” före.   ;)

Men ”plötsligt händer det” vet ni och på lördagen lyckades jag bära med mig en kaffekopp, en halv dajm..

DSCN5072

..och datorn och sätta mig tillrätta vid pysselbordet!

DSCN5073

Så där satt jag någon timme och lyssnade på lite P1, drack kaffe, åt godis och kastade en blick ut på vintern utanför lite då och då…

DSCN5075

…samtidigt som jag knåpade och klurade på hur jag skulle utforma drömfångarna.
Tanken är att det ska bli tre stycken som på något vis ska sitta ihop och hängas upp på en gren…eller kvist kanske man ska kalla den?
Låter nog mysko men har slutresultatet som en bild i huvudet och hoppas att jag ska bli nöjd med den? Det kommer nog dock att ta lite tid då tillfällena vid pysselbordet är ganska få och sen måste man ha en viss känsla och stämning inombords när man grejar med sånt här.
Men men…har ju ingen tidsgräns för det så det får väl ta den tid det tar…blir nog färdig när det är meningen ändå.

DSCN5074

Känns i alla fall himla kul att ha kommit igång med lite kreativt arbete igen och har flera halvfärdiga ”fönstersmycken” som bara väntar på att bli färdiga också…!
Skulle kunna sitta där uppe hur länge som helst och det är lätt att glömma både tid och rum när man väl kommit igång.
Jättenyttig återhämtningstid för min högkänsliga hjärna också! Tror att alla hsp:are skulle må bra av att kunna dra sig undan och syssla med sånt här ibland.
Blir lite som en meditation, omstart och uppdatering av hjärnan tycker jag   :)

Men nu är det dags för lite kvällsmat och sen väntar nog tv soffan  :)
Ha det bra så länge!

:)
Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu