Kunde inte låta bli!

IMG_5819

Slank ner en till orkidée i ”fredagskorgen”på affären idag! Kunde inte stå emot när priset på skylten visade 39:90…..och det kan väl alla förstå?

Under halva priset för en sån skönhet som visserligen var på väg att blomma ut (därav det låga priset) men som säkerligen kommer att blomma om lika snällt som alla mina andra orkidéer! 

IMG_5821

Vet att jag tjatar om dessa blommor men det som är så bra med en blogg är att om man tycker att innehållet är uttråkande så är det bara att gå vidare till någon annan av googles miljontals sidor  :)  

Är så fascinerad av att något så vackert kan vara så lättskött och trivas så bra hemma hos mig :)   …är nästan för bra för att vara sant. Den enda skötsel de får är en skvätt vatten ca en gång i veckan och nedklippning av gamla gulnade stänglar.
Förr gjorde jag misstaget att klippa ner hela stängeln så fort de blommat över men det ska man inte göra. Det räcker att ta av den en bit in bara strax ovanför ett nytt ”öga” så står det inte på förrän den börjar skicka ut en ny stjälk med nya knoppar. 

Annars är det fredag och alla de vanliga fredagssysslorna är avklarade så nu väntar en skön kväll i soffan. Sen får vi se vad som händer under morgondagen? Inga särskilda planer för helgen i alla fall och för mig är det de bästa helgerna  :)   

Det blir vad det blir och det är väl den bästa ledighet man kan ha?  

Ha det gott så länge!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu