Tillbaka hoppas jag!!!?!!

Har varit något med inloggningen på bloggen de senaste två veckorna och jag hade nästan börjat ge upp om att någonsin komma in igen.
Har testat flera gånger per dag men bara fått ett meddelande som säger att typ ”webbplatsen inte är installerad korrekt” .
Har också försökt få kontakt med de ansvariga för ”bloggproffs” som jag bloggar genom men inte ens det har gått då det bara ”fastnat” och stått stilla och snurrat när jag skulle skicka det…..men…nu plötsligt, när jag bara på gammal vana skulle göra ett inloggningstest utan några som helst förhoppningar….vips!!!…..så funkade det  :)    :)   :)

Jippie!!! Har saknat skrivandet här mer än jag trodde faktiskt!! För även om jag inte har särskilt många läsare så känns det roligt och inspirerande att göra inlägg om livet ibland. Bara dela med sig lite av tankar och bilder när man får lust.

Och på senaste tiden har det såklart känts mer lockande än vanligt. Kanske just för att jag inte haft möjligheten? Vet inte men är det inte lite typiskt oss människor …att när vi har saker omkring oss så tar vi det för ”för givet” och kanske har en lite nonchalant inställning till det, men sen när det plötsligt händer något så att vi förlorar det… …inser vi hur mycket vi saknar det och vad det egentligen betyder för oss!

Precis som det gamla ordspråket…”man saknar inte kon, förrän hon är ur båset”!

Så sant!

Nåja…nu hoppas jag verkligen att felet bara var tillfälligt så att jag kan fortsätta skriva om det nya året som nu är här.
2018…gillar det årtalet! Gillar siffran åtta överhuvudtaget. Den är så rund och fin och så symboliserar den något ”evigt” på något vis…något som bara går runt runt i cykler hela tiden och aldrig tar slut! Precis som jag tror det är med allt som finns!

Tror det här blir ett extra bra år   :)

ny3

Nyåret blev i alla fall det bästa jag haft tror jag med lugn och ro i fäbodstugan. Hoppas att vi kan ta en ”skidhelg” där snart.
Vi har ju fått så otroligt mycket snö och bättre förutsättningar för skidträning har vi väl inte haft på länge?
Dessvärre har jag jobbat extra tungt och hårt de senaste tre veckorna så någon seriös träning har det inte blivit än! Har helt enkelt inte haft någon ork kvar i kroppen …då framförallt i armar och axlar, efter jobbet så det har enbart blivit några lugna turer på träskidorna.

Men…vintern är ju inte slut än på länge och på måndag återgår jag till min vanliga deltidstjänst på skolan så då kommer nog också orken tillbaka hoppas jag.

Idag har jag tagit det väldigt lugnt och bara låtit kroppen (och knoppen också förresten vila, då det varit väldigt mycket social kontakt också de senaste veckorna) och även om jag inte lyckades med det jag tänkt satsa på idag dvs att städa ut julen, så har det varit en bra dag i alla fall. Vet inte vart tiden tog vägen men när vi vara klara med allt annat som skulle göras innan ”julutstädningen” kunde börja så blev det så sent och mörkt så inspirationen till det ”lade sig” lite  :)
och inte gör det något….det finns ju en ledig dag kvar av helgen så gör en ny satsning imorgon efter morgonens skidtur som redan är planerad.

Och i år blir det extra roligt att städa bort julen då jag lyckats införskaffa några platsbackar med lock att förvara julsakerna i. Så den här gången ska det rensas och fixas till ordentligt i alla gamla julkartonger som är slitna, trasiga och innehåller en hel del skräp på botten.
Det ska bli såå skönt att få riktig koll på alla julprylar och slippa hålla på med fallfärdiga kartonger som tejpats igen med tejper av alla de slag genom åren.

Känner för övrigt att det här året ska få bli ett ”uppstädningens år” överhuvudtaget. För egentligen är jag en människa som vill ha ordning och reda omkring mig men alltför många gånger räcker inte orken till.

Men om man tar en sak och ett område i taget så måste man ju bli färdig till slut?
Så jag börjar med julsakerna så får vi se sen vart, när och hur jag går vidare?
Har en del skåp och garderober som skulle behöva en rejäl ”inventering” också ….och ett härbre fullt med ”rammel”….och en uthusvind och ….ja ni fattar?
Herregud vad man kan samla på sig grejer alltså! Och till vilken nytta?
Eller jo…visst …grejor kan man väl ha men….man ska ju veta att man har och vart man har dom också i så fall!

Tänker ibland att …tänk om man plötsligt skulle bli tvungen att flytta….vore det inte skönt att ha lite mer ”koll” och ordning på alla prylar då?
Jo…så känns det inuti mig i alla fall!
Så hit med lite mer ordning och reda säger jag bara!
Kommer nog att investera i fler stora plastbackar med lock i år känns det som. :)

Ha en bra fortsatt helg nu och hoppas att bloggen fortsätter att fungera!

Britta

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu