Sorgligt!

DSCN2338 - kopia - Kopia

 

Ja vad sorgligt det känns nu när den vackra vintern försvann…!!  :(  

Varför kunde den inte ha fått stanna kvar som den var?
Visst hade ett par plusgrader varit bra så att snötäcket fått sjunka ihop och ”satt” sig lite mer säkert men inte fem plus, regn och helt galen blåst…..!!!!!

Vet att jag låter som en riktig ”gnällsvensson” nu men önskar bara att det kunde få vara vinter när det ändå ska vara vinter! 

DSCN2593

Men men…vädrets makter rår vi ju inte på och det är väl bara att ”gilla läget”! Och som det ser ut nu så kommer vintern tillbaka i slutet av nästa vecka så….det är väl bara att vänta och hoppas att också skidföret gör det. 

tanke

Annars och för övrigt så sitter jag just nu här vid datorn och känner mig riktigt nöjd faktiskt! Har precis varit ute och lyckats få loss en ispropp i slangen till pumpen i jordkällaren och jösses vilket ”hallelujamoment” det blev när jag för sjuttioelfte gången stoppade i kontakten  till pumpen och äntligen hörde ett porlande….!!!

Hade ägnat säkert över en timme åt att hälla kokt vatten i slangen och ”klämt mig fram” och ”veckat” slangen bit för bit….stoppat i kontakten och hoppats….men nej….inget resultat…! In och koka mer vatten…..hälla i …..klämma, klämma…..vicka, vecka ….stoppa i kontakten…..gå ner i källaren till pumpen….lyssna?…känna om den verkade fungera?….mmmja?…kanske att det surrade lite men…..inget rinnande vatten ur slangen däruppe….in och hämta mer vatten…hälla i ….jobba sig framåt centimeter för centimeter genom att klämma, vecka, klämma, vecka….puh…vila fingrarna en stund som får mjölksyra av allt klämmande….och till slut…när jag faktiskt börjat fundera på att ge upp och fortsätta imorgon ….går och stoppar i kontakten till pumpen för sista gången…bara för att liksom …DÅ plötsligt händer det….!!!

Proppen släpper och vattnet börjar forsa ut ur slangen….TJOHO….och halleluja!!!
Går och plockar upp slangen där den ligger och spolar ur sig vattnet…riktar den mot syrénhäcken och ut i diket och står där och hör hur en kör stämmer upp i huvudet på mig…ni vet den där sången….HALLELUJA…halleluja…halleluja….HALLELUJA…ha..le..e…lu…ja….!

Ja..tror ni vet vilken sång jag menar? Och så kändes det verkligen!
Blir så glad för varje liten grej jag kan göra själv för att ta hand om mitt fina gamla hus så bra som möjligt! Och nu lyckades jag åtminstone tömma den stackars jordkällaren på det smältvatten som såklart samlats där under de senaste dygnen…:)

IMG_1116 - kopia

Ja ni….ibland tycker jag att det är konstigt att jag fått ”äran” att äga och  bo i ett så fint gammalt hus när jag egentligen inte har möjlighet att sköta det som man borde?
Men vissa stunder känns det till och med som att det är det som är meningen med att jag är här på jorden. Låter kanske fånigt men de som har en ”lite större” syn på allt det här med livets mening och som vet att det finns mer än det vi kan ”se och ta på” förstår nog vad jag menar.
Ett medium som var här på besök fick förresten kontakt med han som byggt huset och meddelade att han tyckte väldigt bra om mig och att jag och Sv skötte oss bra, så det är väl bara att försöka tro på honom, även om jag ofta känner att alltför mycket är alltför eftersatt.

Han talade också om att det var ett rejält bygge han gjort och det kan jag förstå med tanke på att skorstenen fortfarande är godkänd och klarar sotarens provtryckning efter typ hundra år, så det tvivlar jag inte på.
Men ändå…så kan jag inte riktigt förstå och tro på det när han säger att han tycker att vi sköter det bra…!
Men men…det känns i alla fall bra att veta att man har hans stöd och flera gånger har jag bett om hjälp när det gällt skötseln av huset och gården…som när vi hade så mycket krångel med både vatten och avlopp och allt…och faktiskt så har jag också fått hjälp i de flesta situationer.

Så det är väl bara att fortsätta kämpa för att huset ska må bra och göra det så gott man kan.
För som så många säger som kommer och hälsar på så har vi en otroligt skön atmosfär här och trivseln är det inget fel på för min del.
Känner mig faktiskt aldrig rädd här även om jag så går omkring i totalt mörker, och det är väl något att vara rädd om det…en plats i livet där man känner sig trygg och hemma och kan koppla av totalt på!

Ha en bra helg nu…!
Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu