Vinterland!

DSCN4846

 

Aldrig hade man väl för bara några dagar sen trott att det skulle se ut såhär vid första advent. Är nästan för bra för att vara sant. Kan lugnt säga att min förhoppning i slutet av det senaste inlägget blev besvarad alla fall :)
Då skrev jag ju att vi hoppades på lite snö och några minusgrader och ja….det är väl ganska precis vad vi fick det! Hihi!

Just nu är det enligt mig den perfekta vintern och hoppas hoppas att det nu får hålla i sig ett tag! 

DSCN4845

Jag och Line tog en promenad en eftermiddag strax innan det blev mörkt och pulsade rakt ut i den djupa snön. 

Ut i det där tysta, vita, vinterlandsmagiska. En sån där promenad som man inte vill avsluta ni vet!

DSCN4847

Allt var så tyst och stilla så att man fick känslan av att vara det två sista individerna på jorden. Fick lov att stanna till ibland då mjölksyran i låren kom och gick i den nästan knähöga snön. Bra träning inför skidsäsongen  ;)  

DSCN4848

Ett litet vattenhål som inte hade hunnit med att frysa innan snötäcket kom. Tur att vi var på kända marker och förstod att det kunde vara lite blött just där. 

DSCN4851

Line hade en hel del energi så fördelen med den djupa snön var ju att hon fick ur sig den ganska snabbt. Skönt att veta att risken för att hon skulle få för sig att jaga efter någon hare var ganska liten då hon hela tiden var tvungen att skutta fram.
Vissa stunder höll hon sig bakom mig för att spara på krafterna lite. Smart hund!

DSCN4859

Knappt så hennes långa ben räckte till för snödjupet. :)

DSCN4865

Efter att ha pulsat oss fram över åkrarna gick vi in en sväng i skogen. Trodde att det skulle vara mycket mindre snö där de stora granarna skyddat men….till och med där var det snötäckt och mysigt.

DSCN4864

Blev glad för den här annars ”barrlösa” granens skull, då den nu fått på sig en vacker vit vinterkappa  :)   

DSCN4863

Måste kännas skönt att slippa stå där naken bland de andra stora fina gröna. 

DSCN4869

Här skulle det ha passat perfekt med en tomte i dörröppningen och lite ljus i granen utanför. 

Gillar stämningen runt den här övergivna ladan. Och förmodligen bor det lite ”småfolk” och tomtar där även om vi inte kan se dem. 

DSCN4872

Sen var vi tvungna att knalla hemåt igen då mörkret kommer så snabbt. Och en tanke som slog mig när vi kom hem efter vår vinterpromenad var att NU är det åtminstone ogräsfritt på grusgången ett tag framöver  ;)   

Ha en skön adventshelg!

Britta

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu