Ljus i mörkret!

november 26th, 2017

IMG_5700

Det bästa med den här mörka tiden är väl när man får vara inne och ”mysa” och göra något positivt av ”vinterdvalan” vi ska ta oss igenom nu.

IMG_5699

Igår kom jag mig äntligen för med att göra det jag haft en idé om en tid nu. Det började nog med att jag köpte en stor glasburk på erikshjälpen bara för att den var av precis samma sort som de jag redan har härhemma och förvarar typ havregryn, musli och kaffe i.
Sånt där som man använder så gott som varje dag och som är väldigt praktiskt att ha stående framme.
Men sen blev den stående tom ett tag i väntan på att jag skulle komma på vad jag ville ha i den.

IMG_5696

Hade också en fundering om jag skulle ha den som förvaringsburk i skafferiet men tyvärr så visade det sig att den var för stor för att få plats på hyllorna där så där sprack den idén.

Sen en dag kom leveransen av det vi beställt från jultidningsförsäljerskan och bland annat då  den lilla batteridrivna ljusslingan och tror det var då ”kugghjulen” i hjärnan började snurra om att göra något speciellt med hjälp av den.

IMG_5698
Gick väl och klurade och filurade på det där ett tag och hade lite olika alternativ i huvudet innan det slog mig att jag ju kunde använda den stora glasburken som ändå bara stod tom.

En ljusslinga i en glasbehållare blir ju väldigt effektfullt och är något som jag haft i tankarna kring jultiden i flera år men inte tagit mig för med då det bl a känts lite krångligt med sladd och kontakt som det oftast är på ljusslingor.

Men lösningen på det kruxet har ju kommit nu i och med en batteridriven slinga och äntligen hade jag till och med lyckats införskaffa en sån.
Har som sagt flera andra ideér om vad man kan göra med den och skulle gärna köpa fler om jag hittar i någon affär.
Fullkomligt älskar den där myskänslan skenet från en slinga ger och skulle gärna ha fler utplacerade lite här och var i huset nu under den mörkaste tiden på året.

IMG_5695

Plockade med mig lite från skogspromenaden igår så  nu har jag stoppat ner lite bomull på botten för att dölja batteridosan, lagt i fina stenar och kottar och stuckit ner lite blåbärs och lingonris och hjälp vad nöjd jag blev.

Så nu står burken där på köksbordet och sprider ett mysigt stämningsfullt sken och tanken är att jag ska testa hur länge batterierna räcker bara för att liksom…så den får lysa dygnet runt nu så länge den orkar.
Ska bli spännande att se hur länge!  :)

Annars finns det till och med timerfunktion på slingan som gör att den lyser 6 timmar och är släckt i 18 så när testet är färdigt kanske jag låter den starta vid tretiden på eftermiddagen när det börjar skymma och så får den lysa till nio när vi ändå brukar gå och lägga oss.

IMG_5700

Annars har det varit en bra helg med motion, gardinbyte och lite brödbak och till Lines stora lycka en lekstund med kelpien Axel som också bor här i byn.

Nu hoppas vi på att det ska komma lite snö snart och några minusgrader så att vi kan ta fram skidorna och börja ”gnida”så smått.
Ser faktiskt fram emot det nu och är också ett bra sätt att göra något positivt av vintern.

:)

Britta

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu