Hallå och gokväll..!

DSCN4677

Här sitter jag i gungstolen och ser ut som ett bloggande spöke   :)

Var tänkt att bilden skulle se lite sådär lagom rofylld och ”harmonisk” ut men….:)…blev så rolig så den fick vara med ändå!!

DSCN4607

Har haft en ensam eftermiddag/kväll här jag och Line då Sv har skjutsat sin son till Gävle idag och inte kommer hem förrän sent ikväll.

Nog för att jag trivs rätt bra med att vara ensam…särskilt efter en helg som denna då vi varit och övernattat i Hälsingland hos Svs dotter med familj….men….måste erkänna att jag nog mest ändå gått och saknat Svs sällskap.

DSCN4609

Men vi har ändå försökt göra det bästa av tiden….hämtat in ved….sorterat lite sopor…fyllt på fågelmaten som naturligtvis var slut efter två dagars bortavaro.
Gjort upp eld i vedspisen såklart och ….

DSCN4632

…tagit ut askan ur kaminen och rengjort glasrutorna.

DSCN4628

Och det gör man enklast med hjälp av en papperstuss först doppad i vatten och sen i kaminens egen aska. Var väldigt tveksam första gången jag fick höra att det var så man gjorde och kändes konstigt att börja ”smeta runt” askan på glasrutan….men …

DSCN4620

…faktum är att det blir otroligt rent och blankt när man efter att ha smetat runt och gnuggat ett tag, torkar och putsar efter med ett torrt papper.

DSCN4636

Nu vet jag att bilderna knappast är de bästa vad gäller skärpa men huvudsaken är att man ser den stora skillnaden på före och efter puts   :)

DSCN4638

Sen är det bara att göra upp en eld…stänga luckorna och …

DSCN4641

…njuta av att både kunna sitta och titta in i lågorna och värma sina frusna ”novemberfötter”!

DSCN4645

Fast nu har de där ”novemberfötterna” inte så mycket att klaga på då de fått krypa in i de helt underbart fina hemstickade strumporna jag köpte på julmarknaden vi var på i helgen.

DSCN4646

Samlingsbild på två av mina största ”passioner” här i livet!

För är det något jag är svag för och nog skulle kunna köpa hur många som helst av (trots att shopping inte precis är min grej) så är det  varma strumpor….särskilt hemstickade såklart, men idag finns det ju så många fina ”tjockstrumpor” ute i handeln också!

Ja…strumpor och trasmattor…det är livet det!   ;)

DSCN4653

Sen hör jag ju till den där sortens människor som nog aldrig blir riktigt vuxna…eftersom jag förstått att det inte är ”vuxet” att ibland bara lägga sig raklång på golvet….!   :)

Det är något som jag alltid gjort och förhoppningsvis aldrig kommer att sluta med! Finns väl inget mer avslappnande för kroppen än att få sträcka ut och sedan slappna av totalt en stund.

Bara ligga där och känna efter hur det känns och ..

DSCN4655

…t ex betrakta en fin taklampa som man fått efter sin mormor! Ligga kvar en stund och sända henne en liten extra tanke av tacksamhet!

DSCN4657

Fler som njuter av en värmande brasa!

DSCN4658

”Va…? Är det mej du snackar om?”

DSCN4661

Och Selma i på sin nya favoritplats….gungstolen som jag just nu sitter i  :)

DSCN4664

Så visst har vi det ganska bra här just nu…..tar det bara lugnt och lyssnar till brinnande eld i vedspis och kamin och skön avslappningsmusik på youtube.

DSCN4666

Räddade förresten en stackars halvdränkt spindel idag också när jag stod och plockade med disken. Fick syn på en svart prick som satt på insidan av den blöta diskhon och såg att den rörde lite på sig. Förr hade jag nästan fobi för spindlar och dödade dem så fort jag bara kunde men av någon anledning har den skräcken gått över och nu tyckte jag bara så otroligt synd om den lilla stackaren.
Han eller hon,  är ju trots allt också bara en levande varelse som precis som alla andra här på jorden kämpar för sin överlevnad.

Det var i alla fall känslan som kom över mig och fick mig att hämta en tändsticka som den kunde krypa upp på…vilket den tacksamt gjorde på en gång!
Lade den i fönstret så att den fick sitta där och torka upp och när jag senast tittade så var den borta… :)
Kändes bra att rädda livet på den!

DSCN4676

Men nu ska jag nog fortsätta på mitt ”drömfångarprojekt” innan det blir för sent. Har tagit en tv fri kväll ikväll när Sv inte är hemma och nog är det skönt att vila både ögon och hjärna från ”dumburken” ibland!

Man…eller jag ska jag väl kanske säga …blir mycket mer avslappnad, går ner i varv och ”landar” mer i mig själv utan tv tittande.
Visst kan det vara roligt och intressant att se på vissa program men för en högkänslig hjärna är det inte riktigt den totala avslappningen ändå.
Sen är det alltid roligare att titta på tv tillsammans när det är program som vi båda gillar.

Ja det var allt från mig idag och nu önskar jag bara att Sv ska komma hem igen från sin långa bilresa. Han och sonen startade härifrån i morse, åkte till Gävle och nu många timmar senare är han nog på väg från Gävle till Edsbyn…sen efter att ha lämnat av sonen där ska han tillbaka hem hit igen.
Blir nog svårt att somna innan han kommer men ska göra mitt bästa.

….  :)   nu när jag precis satt och skrev det här ringde han och hade just lämnat Edsbyn….trött såklart men ändå lättad hörde jag.

Ha det gott så länge!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu