Träning!

DSCN4595

Tog en springtur igår jag och Line….för första gången på..?…ja jag vet inte hur länge? Ibland bara måste man tvinga sig ut för att ”komma igång” igen.
Nog kändes det gruvsamt, kallt och motbjudande i början men efter att ha sprungit ett par vändor i en ganska lång uppförsbacke i skogen så kom den där sköna känslan till slut.
Den där som gör att man tänker att ”nu ska jag banne mig göra det här oftare!”

För det är ju otroligt skönt att konditionsträna när man väl fått igång svettningen och de där extra lyckohormonerna som utsöndras efter ett tag.

Första femton/tjugo minuterna kan det dock kännas som om man i det närmaste ska dö!! Kroppen känns som bly, lungorna räcker inte till för att andas ut och in nog snabbt och musklerna protesterar genom att skicka ut mjölksyra….då är det inte roligt inte!!

Är nog i det läget som så många ger upp och tänker att ”Nej fy f ….träning är ingenting för mig!”
Men om man bara håller ut den där första stunden då allt tycks protestera och kroppen verkar ropa…”nej men hallå där…gå hem och sätt dig i soffan istället…det är mycket skönare!”…så händer något inombords och det tror jag nog gäller alla människor?

Just jogging och springning har ärligt talat aldrig varit någon favorit hos mig men….det är ju så otroligt effektivt när det gäller att få upp konditionen.

DSCN4597

Eftersom vi inte hade så gott om tid på oss innan det skulle börja skymma så gjorde vi till slut så att jag sprang en kortare bit av backen flera gånger istället och med olika hastighet. Kan väl kalla det intervallträning och sägs ju ska vara extra effektivt.

Till slut gav Line nästan upp med att hänga med varenda gång jag vände och stannade upp och gav mig en blick som verkade säga…”men hur ska du ha det egentligen? Vilket håll ska vi åt?”

Hur som helst så kändes det väldigt skönt att få ett konditionspass och när jag väl fått upp ångan kom lusten att fortsätta. Började till och med snegla lite utåt kalhygget bredvid och fundera på vad man skulle kunna göra där bland stockar och stenar?
Hinderbana? Krypa under, hoppa över…ja ni fattar  :)
Tror att det skulle kunna gå att få till en hur rolig och effektiv träning som helst ute i skogen om man bara har lite fantasi.

:)

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu