Sista rycket!

DSCN4567

Ja igår blev det en sån där oförskämt bra dag! Först en skogspromenad tillsammans och sen trädgårdsarbete för mig resten av dagen.
Höll på så länge jag kunde innan mörkret blev så kompakt så att man knappt såg vart man gick  :) ….men så himla skönt att ligga så bra till inför vintern.

DSCN4570

Kändes verkligen som om det var sista rycket inför den nu och dessutom som en extra bonus att hinna klippa ner alla perenner och kratta upp de sista löven.

DSCN4577

Och ni får verkligen ursäkta de olika vitbalanserna men ville visa lite före och efterbilder  :) inte för att jag är pedant precis när det gäller utomhusmiljön (inte inne heller för den delen) men nog ser det bra mycket trevligare ut när man fått bort alla gulbruna vissnade växter!

Känns som om trädgården är mer redo för ett vitt täcke nu!

DSCN4568 DSCN4576

Före och efter…. och ….

DSCN4569 DSCN4575

…före och efter!   :)

Hade ju inte trott att jag skulle hinna med allt det här i år eftersom jag räknade med att grusgångsjobbet skulle hålla på ända tills snön kom så det känns extra lyxigt nu måste jag säga!
Och älskar verkligen känslan det ger när man ser sig omkring efter avslutat arbete och liksom bara låter ögonen vila på den ”nystädade”ytan.

DSCN2971
Känns som om man kan dra en djup suck och bara tänka ….japp…nu får det bli vinter om det vill!

Idag har vi dock ett litet uppdrag kvar i trädgården som vi ska göra tillsammans innan det är dags för vatten och avloppsgrävning.
Dels ska vi såga ner ett litet videträd som ändå bara kommer att vara i vägen och inte är särskilt vackert att se på heller för den delen. Står där mest och skräpar och skymmer solljuset.
Sen behöver vi ”spetta undan” en slipers och några stenar som också kommer att vara i vägen för grävaren och ju enklare för dem desto bättre naturligtvis.

Så det blir väl dagens projekt och förhoppningsvis får vi uppehållsväder? Skulle ju regna idag och verkar ha kommit lite inatt, men med lite tur så stämmer inte prognosen.

DSCN4578

Vädret igår hade ju inte kunnat vara bättre. Flera plusgrader och sol och dessutom lugnade sig vinden framåt eftermiddagen/kvällen. Rasmus låg och bara njöt av de sista solstrålarna!

DSCN4579

Stör ej….jag mediterar!

DSCN4589

Och jag kunde tända om ljusen för alla våra ”döingar” som naturligtvis slocknat av blåsten i förrgårkväll!
Inatt har de dock varit igång hela natten och sken så fint i morse när jag släppte ut katterna. På något konstigt sätt har de klarat regnet som föll också så nu får de lysa så länge de räcker.

Just det….lyckades byta sidhuvudbild igen också! Tyckte inte att den förra stämde längre med eken full av höstlöv. De är ju borta nu och utkörda på våran ”tipp” nere i skogen.

Ha en skön söndag !  :)

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu