Ljus för dem som gått vidare!

DSCN4539

Vet inte riktigt när jag kom på det men var nog under veckan någon gång. Tänkte på att allhelgona närmade sig och att man borde åka till kyrkogården och tända ett ljus för de nära och kära man har där. Men som alltid när det gäller platser där det samlas mycket folk så kände jag ett visst motstånd. Visserligen åker man dit i mörkret vilket underlättar en del men ändå. Det är fortfarande en massa andra man ska förhålla sig till och ”ha koll på”. 

Men sen vet jag inte vart tanken kom ifrån (kanske från någon av dem jag ville tända ett ljus för) att varför inte bara tända flera ljus härhemma istället?
Samla dem på ett ställe ute i trädgården, tända ljusen och i lugn och ro stå där och ägna dem på andra sidan en extra tanke.

För dem spelar det ingen roll vart man gör det. De är inte begränsade till en enda plats och definitivt inte till just graven på kyrkogården. (Är nog där de tillbringar minst tid med tanke på hur sällan de flesta anhöriga är där) . 

DSCN4540

Och det här är något som jag absolut kommer att fortsätta med. Valde att ställa ljusen i utegrillen som är gjord av en gammal pannmursgryta.

DSCN4545

Inte ett för varje person men ett för mina morföräldrar, ett för farföräldrarna, ett för Svs föräldrar och ett för alla våra djur som gått vidare. 

Djuren är ju också en jätteviktigt del av våra liv och självklart ska även de hedras en sån dag då man saknar dem minst lika mycket som de människor som är borta. 

DSCN4549

Kändes i alla fall jättemysigt att stå där och ”vara tillsammans” med dem en stund. Och man kunde nästan känna att de tyckte detsamma… ;)  

Tror nog att de gillade tanken med det och vet att de är medvetna om det så det känns bra.

Så hela gårdagen blev en helt underbar dag med först lite mer noggrann städning inne (kopplar ju av när jag städar) sen ljuständningen och plus en riktig bonus då yngste sonen med flickvän överraskande kom och hälsade på  :)   Är sällan man träffar honom nuförtiden och kändes så skönt att ha dem här en stund och sitta och prata och skratta lite tillsammans.
Extra passande en sån dag då man tänker lite extra på släkt och familj också.

DSCN4556

Ljuslyktorna vid kakelugnen som sprider ett så fint sken!

DSCN4559

Inte svårt att känna sig lugn och fridfull inombords när man tänder dem. 

RSCN4531

Men nu är det en ny dag och magin från igårkväll har tagit en paus. Dags att kika ut och se vad den här dagen kan ge!
:)

Ha en skön helg!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu