Att känna sig rik!

Att få åka hem från jobbet vid klockan ett och komma hem till en färdig lunch iordninggjord av den bästa livskamrat man kan ha……det är för mig att vara rik!
Att sen lägga sig på soffan en stund tillsammans och slumra till medan maten får sjunka …det är för mig att vara rik!

IMG_5611

Och att sen, när man sovit en stund få gå upp och klä på sig varma ytterkläder för att gå ut och bära in ved, andas in frisk höstluft och låta sin kropp anstränga sig lite…det ger en känsla av tillfredsställelse och absolut meningsfullhet med livet!

IMG_5612

Älskar känslan av att ”streta lite” för sin ”överlevnad”….jobba för något som man vet ger ett bra resultat. Bära in vedkorg efter vedkorg, trava upp veden och veta att den nu räcker några dagar. Det är också rikedom för mig!

IMG_5614

Och att sen ta en paus efter arbetet…slå sig ner på kökssoffan i sällskap av en sovande katt och en knastrande vedspis. Dricka en kopp te…äta en macka och njuta av en tidning som man längtat efter att den ska dimpa ner i postlådan…det är rikedom för mig!

IMG_5613

Eller att titta på högen av ”pysselfynd” från Erikshjälpen som bara ligger där och väntar på att få bli till fina fönstersmycken…fantisera och föreställa sig vilka pärlor och kulor man ska ha till vad….vilken kedja…snöre eller läderrem ? Fjädrar eller stenar?
Snacka om rikedom….!!!

IMG_5617

Att få vika ihop sina nytvättade trasmattor och lägga ner dem i den gamla kistan……det kan man kalla ”skattkista”!   ;)   

IMG_5615

Att ha en ny spännande bok som ligger och väntar på att få studeras   :)   

IMG_5616

Och att veta att det vankas extra god kvällsmat i form av sillåda i ugn….(även den gjord av den underbara livskamraten) ….och att sen återigen krypa upp i tv soffan och titta på något intressant program (helst på en reklamfri kanal) …medan man äter tillsammans !
Hur lyxigt är inte det?

IMG_5620

 Och sist men inte minst. Att få dela livet med den här underbara varelsen.

IMG_5618

Genomsnälla, godhjärtade Line!

IMG_5619

Hunden som kom in i vårat liv och lärde mig nya känslor när det gäller förhållandet mellan djur/människa. Älskar alla mina katter av hela mitt hjärta och är egentligen innerst inne mest ”kattmänniska” eftersom de är mer självständiga och struntar rätt mycket i vad jag gör så länge de får mat, värme, och lite kärlek när de ber om det.
Men förhållandet till en hund blir ett helt annat. Mycket närmare och faktiskt ganska likt ett förälder/barn förhållande. En hund har helt andra förväntningar på sin människa än en katt.
”Ska vi ta en promenad snart? Gå ut och leka lite med mina bollar…eller göra något annat roligt och stimulerande?”
Ja pratar gör hon visserligen inte ….men man känner….och vet precis vad hon vill och tänker!
Och det är ju just det som gör förhållandet så speciellt. Det där att man gör så mycket tillsammans med hunden. Lär känna och liksom ”nöter in sig” i varandra så att man vet exakt hur den andra fungerar.
Och även om det kan kännas lite jobbigt ibland när man hellre skulle vilja göra annat än att gå ut på en långpromenad ….så är det såå värt det med tanke på vad förhållandet ger tillbaka. 

IMG_6728 - kopia

Känslan av att vara ”sammanlänkade” på ett lite övernaturligt vis….

IMG_9590 - kopia

och känslan av att veta att du har någon som vill följa dig i alla sina dagar……

…..det är verkligen en rikedom som inte kan mätas i pengar!!! Det är livets rikedom, såsom tanken med våra liv var från början!!

Britta 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu