Gokväll!!!

DSCN4038

Ja då var det helg igen och dags att blogga lite  :) !??!

Jo det verkar ju som om det sitter väldigt ”långt inne” för att ta sig för med lite bloggande under veckorna?
Men den  här veckan kan jag dock skylla lite på att jag bytt dator och inte hade hunnit få igång fotoprogrammet som jag förminskar bilderna i på den nya….om man nu behöver komma med en ursäkt på en blogg med väldigt få läsare?    :)

Hur som helst så har jag lyckats slå mig ner i gungstolen och med en lugnt brinnande eld i kaminen bredvid, tänkt mig att få ner några rader såhär på söndagskvällen.

Har kommit på att något som jag faktiskt måste ”träna på” när det gäller bloggandet är att jag måste sluta låsa upp mig vid tanken på att det ska vara någon slags ”dagboksblogg”!
Var bättre på det förr tror jag och ska försöka hitta tillbaka till den typen av skrivande. Den mer fria typen där man skriver om lite vad som helst, när som helst!
Som när man plötsligt ser, hör eller bara upplever något som man känner att det där vill jag skriva om.
Utan att behöva tänka på att man måste följa någon slags ordning vad gäller tid och rum.
Jag måste släppa tanken på att behöva hålla på och uppdatera varenda gång och skriva om vad som hänt sen sist osv. eftersom bara det gör att man drar sig lite för bloggandet pga att det då kan kännas som ”ett mindre berg” att bestiga för att få ner allt i text.

Så nu hoppas jag på att jag blir bättre på att låta fantasi, själ och hjärta styra blogginnehållet istället för hjärnan med sitt ibland jobbiga, logiska tänkande om hur saker och ”bör vara” för egentligen är jag ju mer av det förstnämnda som människa!

Nåja…nog babblat om förklaringar nu!
Var i alla fall ute och fotade lite under veckan och är det något jag verkligen skulle vilja lägga mer tid på så är det just fotande och fixande med bilder.

Det är ju en så fantastisk och gränslös värld det här med foto och bara fantasin sätter gränser för motiven man hittar för de finns ju egentligen i ett oändligt oräkneligt antal!

DSCN4064

Gick ner till ån och fotade den gamla stenbron som finns där och med den lilla ”coolpix” kameran går det att få till en massa olika spännande effekter.

FSCN4068

Har dessutom grejat lite med bilderna efteråt i fotoprogrammet och bara låtit fantasin styra. 

FSCN4069

Och som den lite tankspridda och oorganiserade människa jag egentligen är så har jag inte brytt mig om att skriva ner vilka effekterna är och vad jag gjort för ändringar  :) 

Vill bara visa upp de olika bilderna som enligt mig också ger så olika känslor och stämningar. 

FSCN4070

Om man ”klickar” på bilderna så visas de i större storlek vilket kan vara en fördel om man vill betrakta, känna efter och se vad ens fantasi fångar upp när man tittar på dem. Den här ger i alla fall mig känslan av att man skulle vilja kunna flyga och liksom ”sväva in” i öppningen   :)  

FSCN4071

”Fisheye” vet jag i alla fall att det här kallas och vid just det här motivet passade det perfekt tycker jag. Annars kan det oftast bli lite för konstigt enligt mig.

FSCN4073

Sagostämning …skulle jag säga att den här bilden ger! Man kan nästan se hur småfolk och tomtar kikar fram bakom träd och stenar.

FSCN4074

”Spöklig” skulle jag säga om den här stämningen och plötsligt ser platsen inte alls magisk och inbjudande ut. 

FSCN4075

Och så den här som är lite snarlik ”sagobilden” men lite mer ”verklig” på något vis?
En vacker verklighet helt enkelt!   :)

FSCN4057

Något nytt som jag också lärde mig med kameran i veckan var att man kunde välja vilka färger som ska visas. Och i och med det kunde den här bilden …..

FSCN4058

…bli till den här som ju blir något helt annat vad gäller känsla och upplevelse.

Skulle som sagt vilja ha en massa mer tid till att hålla på att experimentera och utforska fotandets värld. Känner sån inspiration ibland och får så många ideér som aldrig förverkligas.

DSCN4077

Vet inte om det bara är jag men tycker att det finns ovanligt många flugsvampar i år. Har sett flera stycken som dessutom är ovanligt stora. Synd att de inte är ätbara för de skulle ju knappast vara någon risk för att förväxla dem med någon annan svamp.

Men man får väl njuta av deras utseende istället, för nog är de fina att se på allt!?!

DSCN4065
En liten våt vovve som tålmodigt sitter och väntar i regnet medan matte fotar  :)
Ja nog gör de skäl för namnet ”människans bästa vän” dessa hundar. Så trogna och tålmodiga som de är.

DSCN4063
Tur att man har en välfungerande nos som kan göra tillvaron lite mer spännande ibland   :)

DSCN4062

Ser faktiskt fram emot hösten som är på väg nu! För är det något hösten kommer med så är det väl motiv att fota!

DSCN4047

En icke redigerad bild som jag dock bara kände att jag ville ta med ändå. Tagen i just en av dessa spontana stunder som  livet består av. Egentligen var vi bara ute en snabb sväng för att spana efter en stor rovfågel som jag fått syn på ovanför oss, då min blick istället fastnade på lönnen bredvid huset.
Hjälp vilka fina färger den fått på bara några dagar!

Suck vad mycket fint det finns här i världen!

DSCN4054

Hösten ja…är ju på ingång och nu har vi skördat det sista av broccolin. Vet inte om vi satsar på det nästa år igen då det var ganska omständigt med det här med att hålla den täckt för att skydda mot dessa fruktade kålflugor…eller larver eller vad det nu skulle vara som broccoli drabbades så lätt av ?
Vi måste dock ha gjort rätt eftersom vi aldrig hittade någon otäck ohyra på våra. Men om det blir mer broccoli nästa år så ska det absolut införskaffas en typ av ”växthus” i plast som finns anpassade precis för pallkragar.
Då slipper man krånglet med att se till att hålla fiberduken på plats och ta bort den varenda gång man skulle vattna.
Detta gjorde såklart att skötseln blev lite si och så kan jag erkänna och hade vattning och gödsling skötts bättre så hade vi definitivt fått ännu mer god broccoli.
För god var den verkligen och smakade såå  mycket mer och annorlunda än den man köper.

DSCN4052

Och apropå att inte hålla sig till någon bestämd ordning när man skriver så hoppar jag nu över till en bild på ett av våra senaste ”fynd” på Erikshjälpen   :)
En matta som jag tror är den hittills vackraste trasmatta vi haft. Bara älskar färgerna i den och blir glad varenda gång jag kommer in i köket  :)

DSCN4051

Men nu är det snart dags att ”göra kväll”. Ha det så gott och ta vara på det där viktiga ”här och nu” som livet består av.

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu