Veckoblogg…nu igen!!

augusti 19th, 2017

Ja egentligen vill jag ju inte att det ska gå så mycket som en vecka mellan inläggen. Vet ju själv hur trist det är att vänta på nästa inlägg på bloggar man följer men….ibland är det bara så extra svårt att ta sig för och sätta sig ner vid datorn.

Hade tänkt att det här inlägget skulle göras bara någon dag efter att jag och Line packade ryggsäcken med te, smörgås och tre tomma ”turkisk yoghurthinkar” och knatade ner till platsen där min katt Nisse har sin grav.
Detta var i måndagskväll…och nu är det redan lördag igen. Suck!!
Nåja…bättre sent än aldrig!

DSCN3879

Och vad var vi på jakt efter tro? Ja inte var det hjortron i alla fall. Det har vi ju gett upp med för i år då flera dagars letande endast resulterade i 1,2 kg.
Nej, nu var det en annan sort av ”skogens guld” som vi var ute efter och som jag redan spanat in på en av våra vanliga promenader. 

DSCN3882

Nämligen…enligt mig i alla fall…det allra godaste av våra vilda bär….Skogshallon….!
Och det fanns (och finns fortfarande överallt verkar det som) hur mycket som helst därnere vid den plats här på jorden som nog är den jag känner som mest ro och frid inombords på.

DSCN3905

Och det här är utsikten vi hade under ”fikapausen”! Inte konstigt att man trivs på en plats som denna. Har sagt det förut och säger det igen…när jag blir miljonär bygger jag oss ett litet hus här….punkt slut   ;)
Sen ”lever vi lyckliga i alla våra dagar”!   :)   ;)  

DSCN3884
Hur som helst så hade vi en helt underbar eftermiddag/kväll där jag och Line, och man ska ju ta vara på ”nuet” och alla små guldstunder här i livet…och det här var verkligen en sådan!

Augustisolen värmde, fåglarna sjöng, flugor surrade och allt var såå stilla. Och Line….

DSCN3886

ja, hon passade på hon också! Att ta vara på ”livets goda”! 

DSCN3887

Hade ingen aning om att det finns hundar som gillar hallon men…

DSCN3888

de var ju tydligen bara sååå goda….

DSCN3891

och som hon mumsade!!

DSCN3898

Bara ett hallon till….mmm….få se vart är dom?….namnam….smask….slurp…nästan godare än Frolic faktiskt!!!

DSCN3881

Kommer inte ihåg hur länge vi höll på, och förresten så var det som om tiden stannade till en stund när vi var därnere. Men tre hinkar hade vi med oss och tre hinkar fick vi fulla. Vilken rikedom att sen ta hem och rensa och lägga i frysen. 

DSCN3906

Och fina var de och inte många maskar såg jag till heller. Tänk att det går att bara gå ut i naturen och hämta hem något så gott och nyttigt. Vilken lyx!!

DSCN3904

Och så en bild på något av det bästa man kan ha på sig när man är bland stickiga hallonsnår och ”kryper”! Mina kära damasker, som man sätter utanpå skor och byxor. Som ett extra skydd som är rejält slitstarkt och tåligt! Rekommenderas varmt till den som gillar att var ute i den ”svenska djungeln”!   :)  

Ja det var i måndags det. Idag är det lördag och en lördag som inleddes med rejäla regnskurar så istället för att göra något utomhus så åkte vi till PMUs secondhand i Leksand och fyndade lite. Alltid lika roligt och spännande att gå där och titta …och alltid hittar man någonting!

DSCN3909

Det absolut finaste fyndet idag var den här Nittsjövasen, karaffen eller vad man ska kalla den? Var Sv som fick syn på den och efter ett par sekunders tvekan ….med tanke på priset …så höll jag ändå med honom om att vi skulle ha den. Det är ju trots allt en Nittsjö och sånt ska man passa på att köpa när chansen finns även om prislappen ligger på över hundra kronor.
Man blir ju lite ”snål” och extra sparsam när man är på secondhand och loppisar och tycker att …nja men det där var väl lite mycket kanske…så fort något kostar närmare hundralappen men insåg snabbt att nu var jag bara sådär typiskt ”dumsnål” och tog beslutet att stoppa ner vasen i kundvagnen…vilket bara kändes bra och helt rätt inombords!

DSCN3911
Sen passade den ju otroligt bra i köket också där på hyllan i sällskap av en annan ”gammal klenod”!  :) Nämligen min kära gamla ”gulnalle” som har hängt med mig hela livet faktiskt! Tyckte han förtjänade en plats på hyllan bredvid. 

DSCN3912

Sen måste jag visa ett sånt där typiskt roligt loppisfynd som man nästan bara gör på secondhand. Två små glasburkar av samma typ som dem jag redan har i köksfönstret fast av en mycket större modell.

DSCN3913

Och de var helt perfekta till att förvara mina linfrön som jag strör på morgongröten i. Loppislycka kallas det  :)

DSCN3914

Och sen den långa trasmattan för 95 kr. Undrar just vad jag skulle ha fått ge för den om den vore ny?  Så fin och knappt sliten alls. 

DSCN3915

Kommer att passa perfekt där den här låååånga mattan just nu ligger. Vill ju gärna ha en lång matta här i vardagsrummet och är alltid bra att ha något att byta ut med, så det är bara att passa på när tillfället dyker upp.

DSCN3908

Ja det var väl allt för den här gången? Och nu är det dags att avsluta dagen med en tallrik fil och lite blåbär som jag fick i utbyte av en tjuga av damen som sitter och tigger utanför hemköp. Usch…låter så fult och nedvärderande att säga tigger…kan väl säga damen som sitter och ber om lite pengar för sin egen överlevnad istället. Och den här gången hade hon plockat bär som hon absolut ville ge i gengäld och då vore det oartigt att inte ta emot tycker jag.

Och förresten så har vi väl lite planer på att ge oss ut och leta blåbär istället imorgon om vädret tillåter. Men det återstår att se! Ojoj…nu tar batteriet i datorn snart slut så….
Ha det gott!

Britta  

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu