Dag ett avklarad!

Måndagkväll och första arbetsdagen under classic car avklarad. Att jobba som städerska under denna vecka och dessutom med allmänna toaletter är dessvärre inte något man direkt ser fram emot kan jag säga men….det har ändå gått otroligt bra!
Försöker verkligen köra stenhårt med det här med positivt tänkande och inte gå och förvänta mig det värsta och åtminstone idag har det funkat hur bra som helst.
Inga otrevliga överraskningar och inga obehagliga människor. Nej snarare förvånansvärt rena toaletter och endast trevliga pratsamma människor som till och med gett beröm för det arbete vi ”servicemänniskor” gör under dessa tillställningar.
Och inte har jag hetsat upp mig över trafiken och trängseln heller, för vad gör det för skillnad egentligen om jag sitter och jagar upp mig och blir irriterad på folk som t ex sitter och ”glidkör” sakta sakta framför mig?
Inte gasar de på för det! Och varför inte försöka ha lite mer förståelse för den tjusning de tycker att det är det här med att ”puttra” runt i sina fina bilar?
Nej, jag hoppas verkligen att jag orkar hålla fast vid den inställning jag tänkt mig att ha den här veckan. För det är ju faktiskt bara en vecka det handlar om.
Så det är bara att ta ett djupt andetag. Låta det ta dubbelt så lång tid att ta sig mellan städplatserna. Göra allt lugnt och metodiskt och inte reta upp sig på att det ska vara så mycket folk överallt.
Och som sagt…hittills har det funkat bra!

Satt just och kollade igenom lite bilder i lilla kameran och hittade de här från våran härliga morgonpromenad i helgen.

DSCN3765

Det var en sån där fin morgon som är lite typiskt augusti ni vet…trots att det ju inte ens är augusti än….det där mjuka milda solljuset och daggtäckta spindelnät precis överallt  i skogen.
Blir lika fascinerad av det där varje gång. Och tänk att det såklart alltid finns sådär mycket spindelväv trots att man inte ser dem.

DSCN3767

Sen fick jag plötsligt syn på det här bäret i det lite silvergråa riset. Vet inte vad det kan vara för något för vanligt blåbärsris är det inte. Har dock inte hunnit googla på det än så svaret kommer väl snart :) Bladen är i alla fall större och kraftigare än blåbärsblad och som sagt silvergråa.

DSCN3771

Naturligtvis tog vi vändan förbi sjön med den nybyggda bron. En favoritrunda just nu.

DSCN3773

Bild tagen av Sv…typisk för hans typ av konstnärliga sinne. Han letar mycket efter färg och form snarare än motiv när han fotar och nog blir det speciella bilder allt.  :)

DSCN3777

Med effekten ”leksakskamera 2″ inställd på lilla kameran såg den här sommarängen snarare ut som en frostnupen novemberäng.
Gillar verkligen den här kamerans alla små finesser. Går att göra så mycket roligt och fint med den direkt på plats, utan att behöva ändra och fixa i ett fotoprogram.

DSCN3778

Den mörka skogen…med samma effekt. Ser ni den lilla ”varelsen” till höger i bilden?   ;)

DSCN3783

Sen har vi ”leksakskamera 1″ också vilken ger bilden en betydligt varmare känsla färgmässigt!

RSCN3784

Och ännu en rolig grej med den här kameran är att man kan zooma in direkt på en tagen bild och göra en egen bild av inzoomningen…? ….hoppas ni förstod det där?   :)

Ja det var väl allt för idag och snart är det dags att hoppa i säng inför dag nr 2 den här veckan  :)

Ha det gott!

Britta

 

2 Responses to “Dag ett avklarad!”

  1. Göran E Says:

    Du har så rätt med att det inte är något att hetsa upp sig på för det är ju som du säger att det går inte fortare för det. Och vad man än tycker om allt folk här så ger det en hel del inkomster.
    Så vi får väl bita ihop och se glad ut :)

  2. fixan Says:

    Visst är det så! Och det är ju trots allt bara en enda vecka per år det handlar om så det gäller att se det positiva med hela ”tillställningen”! :)
    Är ju synd med all skadegörelse och annat ”skit” som det drar med sig men..i det stora hela är det väl mest på plussidan!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu