Rapport från Dammån!

DSCN3664

Näst sista dagen här på Dammåns fiskecamp för oss och idag fullkomligt vräker regnet ner. Men vad gör väl det när man har en torr varm stuga att befinna sig i?  :)

Jag och Line är ensamma ett par timmar nu på morgonen då husse har skjutsat sin son (som ska möta upp en fiskekompis och åka vidare till Norge) ca 6 mil härifrån så det blev ett perfekt tillfälle för mig att blogga lite.

En perfekt stund med lite ensamhet också förresten som de som känner mig vet att jag har ett visst behov av  :)

DSCN3671

Line har tagit sovmorgon och ligger och småsuckar och gosar sig på sin liggplats i fotändan på vår ”säng”, och själv ska jag ta och städa upp lite och bädda innan husse är tillbaka.
Vår ”säng” som jag kallar den består av en madrass som vi som vanligt lagt på golvet. För oftast när vi är ute och bor i stugor så slutar det med att vi bäddar en egen säng på golvet istället och oftast blir det mycket bättre än såsom det var tänkt från början.
Den här gången är anledningen till det att den visserligen extra breda ”underslafen” på våningssängen (som det oftast är i uthyrningsstugor) ändå kändes alldeles för trång så länge madrassen låg i själva sängramen så att säga.
Gillar inte att känna mig instängd och inte kunna röra mig som jag vill under natten så den första övernattningen blev inte särskilt lyckad. Visserligen tog jag till slut och smög upp och lade mig på övervåningen istället dels pga trängsel och dels pga snarkningar från både husse och hund men så mycket sömn blev det ändå inte då det var en obehaglig stämning och känsla där uppe.
Låg och tänkte att hur mycket de än snarkar nästa natt så ska jag sova nere med dem i alla fall.

Känslan av att det är någon mer i sovrummet när det inte är det, är inte särskilt mysig och då blir det svårt att koppla av. Ni vet när det känns som om någon står och tittar på en medan man ligger där och försöker sova….usch!

Så vi (eller jag ska jag väl säga som är mest känslig när det gäller sömnen) tog helt enkelt och lade den breda madrassen på golvet och fixade egen liggplats åt Line strax nedanför och i och med det, plus inköp av ett par riktigt bra öronproppar så har vi sovit helt okej inatt!  :)

DSCN3674

Idag vräker regnet som sagt ner men ska ändå inte klaga alltför mycket då både söndagen och måndagen var helt okej vädermässigt. Sol och betydligt varmare än det först såg ut att bli. Vi är ju här tillsammans med SVs äldsta dotter och familj så i måndagskväll kunde jag, Sv, dottern och dotterdotter på 5 år spela ett par rundor krocket i solskenet.
Så visst har vi haft det bra också!

DSCN3650

Någon fisk har dock ingen fått än trots de två ”proffs” (Svs son och dotterns sambo) vi har med oss men vem vet? Kanske blir det lite fisk och potatis till kvällen ändå?  :)
Senare idag planerar jag Sv och tjejerna att åka till något som heter ”Kretsloppshuset” och titta och i och med det så misstänker jag att den som är kvar härhemma och då har chans att fiska hela dagen kommer att utnyttja det tillfället till max   ;)

DSCN3647

Igår blev det första fisketuren för mig och Sv och då begav vi oss till den plats vi var på för fyra år sedan då Wilma (SVs gamla goldentik) fortfarande var med. Minnet från den kvällen är så positiv då jag och Wilma satt på stranden och jag ägnade mig åt lite ”pyssel” med skinn och pärlor som jag hade släpat med mig. Medan Sv fiskade i lugn och ro på den här magiskt fina platsen. Allt var liksom alldeles stilla och vädret var helt underbart.
Den här gången var vädret dock inte lika underbart och stämningen som var då infann sig inte men ändå så kändes det en liten stund när jag satt där för mig själv i regnkläder och stövlar som om Wilma kikade till oss och sa hej  :)
Tror säkert att hon var med på ”ett hörn” då vi båda såklart tänkte så starkt på henne nu. 

DSCN3660

Line hade däremot lite svårt att komma till ro och såg mest ut att vilja gå tillbaka till bilen igen. Tyvärr måste jag säga..så är Line en lite väl mycket ”tänkande” hund och ser och hör en hel del ”spöken” lite överallt. Men å andra sidan så är det också en del av hennes charm och personlighet. En högkänslig hund helt enkelt, och varför skulle inte hundar ha rätt att vara det precis som vi människor. De är ju lika stora personligheter som oss.

Nåja…det var lite från oss här i Jämtland, och imorgon är det dags för hemresa!

Britta

 

3 Responses to “Rapport från Dammån!”

 1. Göran E Says:

  Låter underbart. Även vi kommer inom kort att slänga i tältet och bege oss norrut. Vi har dock inte bestämt något datum ännu och inte kommer vi göra det heller. Har tänkt som så att vi åker precis när vi känner för det. Att vi ska upp till Härjedalen och besöka Boktjärn för att därifrån bestiga fjälltoppen är däremot bestämt. Förhoppningsvis kommer vi känna igen oss där Pilgrimsloppet går fram. Fiska ska vi också hinna med.

 2. fixan Says:

  Härligt :) ! Visst behöver man komma hemifrån ibland och se och uppleva lite annat, även om jag egentligen är en riktig ”hemmagris” :) och lika gärna nog skulle kunna tillbringa 4 veckor i rad hemma på gården och i omgivningarna här ! Känner nu efter två semesterresor att det skulle ha räckt gott och väl med en. Är gaska less på packning och alla dessa förbaskade prylar man ska hålla reda på och släpa hit och dit så ibland undrar jag om inte bästa avkopplingen är att vara hemma ändå?
  Nåja…hoppas eran resa blir lyckad alla fall med både väder och upplevelser på plussidan :)

 3. Göran E Says:

  Allt var bra :)

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu