Livet !

Vet ni vad jag tycker är så härligt med livet? Jo just det att det faktiskt bara blir bättre och bättre ju äldre man blir!
Vet att inte alla håller med om det och att alltför många går och är bittra över allt som inte blev som de tänkt sig och har ålderskriser och oroar sig för att bli rynkiga och ”gamla”.

IMG_0248 - kopia
Men finns det något sämre sätt än det att använda sin tid här på jorden till?

Att gå och gräma sig över gammalt eller tro att man inte kommer att kunna bli lycklig mer bara för att ens kropp kanske inte längre kan visa upp sitt ”bästa jag” på utsidan, kan väl ändå inte vara meningen med livet?

IMG_3332 - kopia

Det som är så skönt med att bli äldre tycker jag är att man lär känna sig själv mer och mer och vet bättre vad som är bäst för en själv och inte. Vad man trivs med att göra och inte. Att man vågar säga ifrån och inte tvingar sig till saker bara för att man tycker att man bör och måste eftersom det ”alltid varit så”!

Det finns så mycket att vara tacksam över och det tror jag nog gäller de flesta om man bara sätter sig ner och tänker efter och jämför sig (och då menar jag inte med grannen vars ”gräs är grönare” eller vars bil än nyare och vars jobb är mycket mer välbetalt, om man nu tycker att det är det som betyder att man lyckats här i livet?)
Nej, utan att man jämför sitt liv här i Sverige med dem som bor i länder där de har det som svårast.

IMG_9963
Själv är jag så tacksam över att jag te x trivs så bra med och tycker det är roligt att göra sånt som många tycker är trist och slitsamt. Att jobba ute i trädgården med allt vad det innebär, som gräsklippning, trimning, krattning, grävning, rensning osv!

DSCN1823

Att röja, sortera och få ordning i skåp och förråd!

IMG_2067
Att städa och göra rent och fint inne!

Därmed inte sagt att jag alltid har det fint och städat hemma, alltid har perfekt ordning i skåp förråd och garderober, har en fantastiskt trädgård eller alltid välputsad gräsmatta….!
Nej tvärtom så tror jag att jag har det till och med lite mer ostädat än de flesta, en fruktansvärt mycket större oordning i skåp och garderober än de flesta, en mer eftersatt och vanskött trädgård än de flesta men……det jag ändå är så tacksam över är att när jag väl får tid och ork till att ta itu med alla dessa ”oordningar” så gör jag det med positiv förväntan och ser verkligen fram emot det!

Kanske är det lite så att jag hör till dem som aldrig skulle göra dessa saker bara för ”syns skull”. För att andra ska se och tro att jag har det perfekta hemmet?
Kanske är det därför som jag tycker att det är så roligt? Att jag inte känner pressen av att jag måste och borde?
Ja inte vet jag, men är i alla fall tacksam över att jag inte behöver gå och gruva mig och skjuta fram sånt som många verkar se som tråkigt slit och arbete i livet.

IMG_5354

Nu har jag dessutom semester och bara det är ju en lyx som man inte borde ta helt för givet. Att ha så mycket ledig tid att använda till det man vill.
Jag och Line har hittat en ny favorit för våra promenader. En stig som går genom skogen …

IMG_5358
…och som så småningom leder fram till en nybyggd bro över ån vi brukar gå till.

IMG_5366

Blir så glad över att det finns människor som tar såna här initiativ. Tar av sin fritid och gör sånt som ger oss andra möjligheten att komma naturen omkring oss närmare.

IMG_5386

Att kunna gå hit och sätta sig en stund ibland och se ut över ån och sjön bakom. Titta ner i vattnet och se grodyngel och småfisk som simmar. Trollsländor som susar fram över vattenytan.
Ja ni…det är väl en underbar del av livet det?

IMG_5460

Sen går man vidare längs stigen…

IMG_5463

…in i den mysiga tysta skogen igen.

IMG_5472

Ut i den öppnare terrängen…

IMG_5466

….och tar kanske en kisspaus   :)

IMG_5478

Senast vi gick här fick vi en riktigt trevlig överraskning då jag plötsligt får se en krusbärsbuske alldeles vid vägkanten full med bär.
Hoppas att man hinner med att smaka några innan fåglarna börjar kalasa på dem  :)

IMG_5483

Och om jag förut har snackat om naturen som sin egen ”trädgårdsdesigner” så tar väl den här lilla skogsdungen priset?
En hel ”matta” av doftnattviol som brett ut sig bland ett gäng unga späda alar. Önskar att jag kunde visa en bild av bättre kvalité men funkar ju tyvärr inte längre här på bloggen.
Vackert är det alla fall!

För övrigt så är den stora uthusröjningen nu klar och tog ca tre dagar, vilket var ungefär vad jag räknat med. Det som återstår nu är är härbret men det är en historia för sig och får bli när vi kommer hem från våran resa till Dammån nu på söndag.

Just nu känns det i alla fall oerhört skönt att veta att man fått lite ordning där ute och vet vad man har och inte. Det är en känsla av att kunna andas, få luft och gå ner i vikt på samma gång  :)

Idag är det gräsmatta, trimning och inomhusstädning som gäller och som vanligt så ser jag bara fram emot det   :)
Tack och lov för det säger jag!

DSCN1233 - kopia

Ha det gott och gå ut och njut av sommaren och livet i stort!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu