Stenupplevelsen!

juni 30th, 2017

Ja även om våran ”sovaibilen” semester verkligen inte blev som vi hoppats så fick vi såklart ut något positivt av den ändå. Regn och kylig luft gjorde att vi ställde in planerna på att övernatta i bilen så det blev tre nätter i stugor istället. Två på Allsta fiskecamp och en på träportens camping i Borgsjö. Ska erkänna att inspirationen och lusten att fota och dokumentera resan hamnade på noll när vi insåg att vädret inte skulle bli bättre, så de enda bilder jag tog med min kamera var under denna eftermiddag då vi lyckades pricka in ett ”hål” mellan alla regnmoln och ta oss ut till älven som låg alldeles intill stugan på fiskecampen.
Eller ja…helt undan regnskurarna klarade vi oss inte ens den gången. Fick stå i en dunge under några stora träd för att först vänta ut den skur som naturligtvis började så smått redan när vi äntligen gjort oss klara för utflykt  :)

Svensk sommar i ett nötskal!!
Men är glad att vi inte gav upp och gick tillbaka in i stugan för de stenar som fanns där vi höll till medan Sv testade fiskelyckan en stund är nog de finaste och mest otroliga stenar jag någonsin sett.

Blev liksom hypnotiserad när jag insåg hur de egentligen såg ut då vi långsamt och försiktigt tog oss ut till vattnet. Slipprigt och halt och svårt på de så rundade stenarna men framåt kom vi alla fall!

IMG_5274

Trodde aldrig i mitt liv att jag skulle få uppleva så många olikfärgade stenar på en och samma plats! Dessutom så runda och fint slipade av vattnet under tusentals eller kanske miljoners år. Sv var ganska envis om att jag skulle plocka med mig någon riktigt fin men kunde inte göra det.
Vissa stenar på vissa platser bara känner jag att det inte är meningen att man ska ta med sig.
Jag kunde bara inte…hur gärna jag än hade velat men…nej…de här stenarna hade något väldigt speciellt över sig och runt sig och skulle man ta med sig en så skulle den nog ”längta” tillbaka för resten av tiden…huvaligen…det vill jag inte vara orsak till!
Får nöja mig med att ha foton av dem istället!
Så med avsaknad av inspirerad text om vår resa bjuder jag på en hel radda bilder från denna eftermiddag istället!

IMG_5278

IMG_5279

IMG_5280

IMG_5281

IMG_5282

IMG_5285

IMG_5293

IMG_5296

IMG_5314

IMG_5328

IMG_5330

IMG_5331

IMG_5299

Och mitt i alla stenar hade naturen planterat dessa passande växter. Ingen trädgårdsmästare i världen hade kunnat göra det vackrare!

IMG_5309

IMG_5297

IMG_5286

En liten ”tallbebis” som någon lagt upp ett litet extra skyddande lager av sten runt.
Gulligt och omtänksamt!

IMG_5311

En skön naturupplevelse för Line som nog mest såg resan som en enda lång plåga. Hennes skräck över bilåkande verkar bara bli värre och värre och numer börjar hon skaka i hela kroppen innan hon ens hoppat in i bilen.
Det är så synd och jobbigt för både henne och oss då vi sitter och känner oss som två riktiga ”skitstövlar” som ens tar henne med på våra resor. Man försöker njuta av och glädjas åt semester och äventyr samtidigt som man i ”bakhuvudet” vet att hon sitter där bak och skakar och flåsar och inte kan koppla av.
Vi ska dock göra vad vi kan för att hjälpa henne att bli av med denna skräck som vi inte vet vart den kommer ifrån? Mer om det senare!

IMG_5295

Bra ”hjärngympa” var det också att lyckas med konsten att ta sig fram på dessa stenar med fyra ben att hålla reda på!

IMG_5324

Ser ni ”minihusse” bredvid?   :)

IMG_5322

Snacka om att hunden är människans bästa vän….

IMG_5325

…när man till och med kan ha den att stå på när man fiskar    :)   Där står du tryggt och stadigt husse….och håller dig torr och varm om fötterna också !!
Hihi! Gulligt!

Ja så mycket mer blev det inte fotat och hemresan gjorde vi en dag tidigare än planerat. Ibland kommer man till en punkt då man bara släpper drömmarna och föreställningarna om hur en resa ska bli och vara när man inser att verkligheten är något annat.
Men men…vi har sett mycket fint i alla fall och visst var det värt att ge sig iväg ändå.

Men nu är det fredagmorgon och vi ska ge oss ut på lite motion. Blev ju inget av med det under semestern såklart.

Solen strålar och jag är ledig tre veckor till så vad finns det att klaga på???

Livet när det är som bäst!!!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu