Kontraster!

Fick ju en kommentar på förra inlägget om hur jag lyckades få till kontraster genom att börja med ett varmt och svettigt trädgårdsarbete och avsluta med vinterbilder på Line.
Och det kan man ju inte annat än hålla med om  :) men det är väl också det som är charmen med att bo i ett land som vårt då vi faktiskt har förmånen att få uppleva dessa kontraster året om.

Och idag och just nu vid detta tillfälle kan man verkligen prata om kontraster med tanke på vad jag/vi gjorde igårkväll vid den här tiden jämfört med nu.

Då satt vi nämligen i varsin solstol ute och trots att dagen egentligen var över för längesen så brände solen med sina sista strålar ordentligt i ansiktet.
Där satt vi under äppelträdets vita doftande blommor och  lyssnade till en mängd surrande humlor och bara njööööt!

Nu sitter vi inne i tv soffan och den värme som strålar emot oss kommer inte från solens strålar utan från den lilla brasan i kaminen som vi tänt!

Det kan man verkligen kalla kontraster när det bara handlar om ett dygn emellan  :)

IMG_5043

Men ska inte klaga då regnet som faller utanför verkligen är behövligt och helgen som den varit hittills inte varit annat än härlig!

I morse tog vi på oss regnkläder och började med en morgonpromenad med Line och nog är det något särskilt med en regnig morgonpromenad i början av Juni!!
Allt det gröna är så extra grönt, dofterna så extra starka och ja allt är bara så himla vackert nu innan det vuxit upp alltför mycket.

Man ser liksom varje växt på ett annat vis då de ännu inte behöver trängas så mycket om utrymmet. Passade på att plocka lite liljekonvaljer och gjorde en kombination av dessa (som väl är en av våra vackraste och mest väldoftande vilda blommor) och det betydligt mindre populära ogräset fräken, (vet inte exakt vilken av det stora antal sorter det finns av dem) och visst matchar de varandra bra trots vår så skilda inställning till var och en av dem.
Man kan nästan kalla det för en ”växtantirasistisk” bukett   :) som visar att vi alla egentligen har samma värde vare sig det gäller växter och djur och oberoende av hur vi ser ut.

Kändes som en bra tanke alla fall!

IMG_5035

Igår var det ju en sån där fantastisk trädgårdsdag igen och den här gången passade jag på att fixa ett stöd till pionen vars stora knoppar är på väg att slå ut när som helst.
De blir ju ganska tunga när de blommar som värst och behöver något att luta sig mot för att inte hamna liggande på backen.
IMG_5036
Materialet till stödet hade jag redan hemma då det bestod av grånande pinnar dels från en gammal gärsgård som vi rev ner på jobbet på kyrkogården för några år sedan och dels från en av de otaliga pinnar äldste sonen släpat med sig hem från skogen under åren för att sitta och tälja på  :)
IMG_5039
Så det var bara att mäta upp en lagom längd, såga av i ena änden och med hjälp av yxan hugga till en spets som sedan knackades ner i jorden efter att ha ”spettat” upp hål i förväg.
Sen knöt jag med vanligt vitt bomullsnöre runt varje pinne och vips så hade man ett i alla fall i mitt tycke fint växtstöd till en kostnad av så gott som ingenting…vet inte vad tråden kostar men kan inte bli många kronor per meter   :)

IMG_5040
Precis när jag skulle fota så kom Selma förbi och kände att hon bara var tvungen att testa huruvida stöden skulle kunna användas som klösträ…och tack och lov så blev betyget nog godkänt.
Stod kvar gjorde de i alla fall!!

IMG_5042
Sen påbörjades också ett annat projekt under gårdagen som dock tyvärr inte blev färdigt!
Nämligen att städa av brokvisten och göra lite ”sittvänligt” där inför sommaren.
Hade faktiskt tänkt att strunta i det i år då vi förmodligen kommer att få lov att riva hela brokvisten inför att det kommunala vattnet ska dras in, men ändrade mig då jag tänkte lite närmare på saken och insåg att som det ser ut nu vill man ändå inte ha det ända fram till och en bit efter midsommar.

Nu ser det ju extra stökigt ut på bilden eftersom den togs efter att jag börjat riva fram och flyttat på alla saker som samlats där under vintern, så riktigt såhär illa har det inte sett ut tidigare.
Tänker däremot inte lägga ner tid och energi på att såpskura allt från golv till tak som jag alltid gjort annars men nog går det att fräscha upp och fixa till betydligt mysigare än såhär ändå.
Vill ju dit med lite möbler så att man kan sitta där ute och äta eller bara dricka en kopp te eller kaffe.
Fast just idag har det projektet stått stilla men hoppas på att kunna fortsätta och göra färdigt imorgon.
IMG_5037
Har pga vädret varit mer inomhus idag och äntligen kommit mig för med att byta ut vårbilderna i hallen till lite mer sommar.
IMG_5038
Tog och satte små snapsglas i de fina gamla  små läderkängorna så att jag kan ha inplockade blommor där!

Sen blev det faktiskt lite träning idag också i form av en springtur på 5 km tillsammans med Line och äldste sonen.
Så skönt att känna att man orkar springa hela vändan nu när jag kommit igång skapligt med lite regelbunden träning. Kommer inte att bli fanatisk men vill försöka hålla det på en normal ”vardagsmotionärsnivå” för kroppen och hälsans skull.

Våra kroppar är ju faktiskt gjorda för att få sig ett träningspass då och då så varför inte göra den den tjänsten när det är den enda kropp man har att använda under just detta liv?
Och visst känner man tacksamheten man får tillbaka när man mår så otroligt bra efteråt…både psykiskt och fysiskt!
IMG_4779
Sen har vi ju faktiskt ytterligare en familjemedlem som behöver och mår väldigt bra av att få röra lite extra på sig. Och just nu ligger hon och snusar och sover så nöjd här i soffan bredvid mig.
:)
Men nu ska jag ta lite varm mjölk och banan innan det är dags att krypa till kojs och sen får vi se vad morgondagen bjuder på?

Ha en fortsatt fin helg!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu