Majväder?

Aprilväder är ju ett känt uttryck och står för att vädret kan vara så otroligt skiftande i april från ena stunden till den andra. Maj däremot brukar väl vara lite mera stadigt och pålitligt men…? Nu vetitusan om inte maj klår april på det området i år   :)

I fredags gick man och svettades och hade ytterdörren öppen hela dagen. Igår var det dags att hålla dörren stängd igen och ta på sig några extra lager kläder, och idag singlar till och med snöflingor ner utanför fönstret.

Tänk vilka kontraster!

IMG_4911

Igår tog vi ledigt från vedbacken och jag passade på att greja lite i min lilla miniträdgård i väntan på besök från Hälsingland. Miniträdgård kallar jag den för att den består av ett litet hallonland på kanske 1,5 m ? En pallkrage med jordgubbar och en liten tvåårig svartvinbärsbuske.

IMG_4910
Och just det..! En ung liten rabarberplanta har vi ju faktiskt också!
Skulle gärna vilja ha mer av sånt som man kan äta och förhoppningsvis blir det mer tid och ork över till det nu när jag har mer ledig tid.

Tänk om man kunde odla det mesta av frukt,bär och grönt själv ? Det vore verkligen ett riktigt drömliv! Men det största problemet för oss skulle i så fall vara förvaringen och lagringen.
Det krävs ju lite speciella förutsättningar för det.
Men man kan ju alltid börja lite smått och öka ut efterhand som man tycker att man har plats för och orkar med.
Våran gård är inte särskilt stor men nog skulle man kunna göra en hel del ändå och att gräsmatteytan skulle minska gör mig inte ett endaste dugg.
Vore snarare en fördel faktiskt  :)

I år blir det nog dock inte så stora händelser eftersom det ska grävas för kommunalt vatten och avlopp här i sommar och än så länge är det ganska oklart över hur de kommer att gräva här på gården så ingen idé att göra alltför stora planer.
Men en till pallkrage för att utöka jordgubbsodlingen bestämde vi oss i alla fall för igår. Det börjar bli väldigt trångt för de stackars ”gubbarna” och det är väl något man knappast kan få för mycket av?

IMG_4909

Nu har lupinerna börjat kika upp också och som alltid i maj så ”brakar det väl bara till” snart och är grönt och frodigt överallt utan att man hinner med att märka det  :)

Någon björksav har jag ännu inte lyckats tappa upp men idag får det lov att hända tycker jag. Är ju så enkelt så förstår inte varför jag inte bara ”gör” det liksom?
Men är nog just för att det är så enkelt som man skjuter fram det hela tiden.

IMG_4912

Igår blev i alla fall första vitsippsbuketten inplockad under min och Lines promenad.
Äntligen!

IMG_4915

Får väl se hur mycket det blir gjort utomhus idag? Gamla Rasmus verkar dock göra sig redo för en dag inne på kökssoffan. I fredags låg han ute och sov så gott som hela dagen men idag förstår jag att han hellre tar en ”kojdag”!
:)
Ska åtminstone börja med en cykeltur med Line tror jag så att hon får göra av med lite energi. Sen får vi se om det blir röjning av tvättstugan inomhus  eller fortsättning på trädgårdspysslet?

Ha en skön söndag!!
Britta

2 Responses to “Majväder?”

  1. Göran E Says:

    Verkar även som meteorologerna har problem. När jag kollade igår vad det skulle bli för väder i Uppsala nästa helg så visade det halvklart och 4-6 grader. Idag på morgonen när jag kollade så skulle det vara sol och 19 grader.
    Men på det klagar jag inte.

  2. fixan Says:

    Haha! Ja visst är det spännande med väderprognoser nuförtiden! Blir sällan vad de tror att det ska bli men när det slår åt det hållet så kan man ju som sagt inte klaga! Men nog är det lite konstigt att det är så omöjligt att ”spå” väder i dagens läge med all förbättrad teknik vi borde ha nu? Tänk förr när John Pohlman körde sin tiodygnsprognogs och man faktiskt kunde lita på den till åtminstone 80/90%! Numer är väl procenten typ 20 i tillitsgrad skulle jag tro?

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu