Nu har den börjat på riktigt!

april 1st, 2017

IMG_4781

Och här är beviset!  :)
Hittade den igår på min och Lines långpromenad. 

IMG_4782

Den första tussilagon är lika med startskottet för våren tycker jag.

Lördag idag och första april…alltså får man vara beredd på att bli lurad.
Tyvärr så är det en gråmulen regnig dag så vi får väl se vad vi ska använda den till? Hade tänkt att åka och hälsa på min mor och far som skulle bo i fäbodstugan i helgen….om de nu är där med tanke på vädret? Skulle nog klarna upp på eftermiddagen så förhoppningsvis blir det en sväng dit lite senare. Sv har ju fortfarande ont i både knä och bägge hälar så för hans del skulle det betyda mycket att bara få lite miljöombyte.
Annars knallar livet på med det ”nya” livet som 75% arbetare och har nog inte riktigt fattat än att man kan ha det såhär bra?
Att komma hem från jobbet och fortfarande ha ork och tid kvar att göra sånt man verkligen vill. Det är så lyxigt så man storknar!

IMG_4777

Hittade ett recept på hemgjord musli som jag testade häromdagen. Men tyvärr så gjorde jag misstaget att tillsätta hela hasselnötter innan rostningen vilket gjorde att de delvis blev brända trots att jag rörde om var 5:e minut som det stod i receptet. 

IMG_4778

Detta gjorde ju att hela blandningen blev lite ”smittad” av de brända skalen som lossnade från nötterna men har plockat bort de flesta nu och tycker att det går att äta i alla fall. Och självklart kommer jag att göra ett nytt försök när den här omgången är slut.

IMG_4775

I receptet ska det vara rapsolja men jag tog kokosolja istället. Var bara att ställa en skål med den fasta oljan bredvid vedspisen och vänta en stund.

IMG_4776

Och inte tog det lång tid innan allt hade smält till en klar och fin ljuvligt doftande olja.
:)

IMG_4779

En som tålmodigt låg och väntade på att matte skulle bli färdig i köket någon gång? Hon har ju lärt sig nu att med husse blir det inga promenader när han har ont så det är alltid en lite extra glad och förväntansfull vovve som möter mig när jag kommer hem från jobbet.

Ibland kan det kännas drygt och jobbigt att känna hennes förväntan men samtidigt så vet jag ju att det faktiskt även för mig är nyttigt att gå en sväng varje dag. Har verkligen Line att tacka för den fina kondition jag byggt upp de senaste snart tre åren. Fick ju bevis på det genom hälsotesterna vi fick göra genom jobbet på kyrkan. En klar och tydlig förbättring av min kondition visade det, och då har jag ju inte gjort någon större förändring mer än att skaffa henne.
Så läkarna kanske borde börja skriva ut ”hund på recept”    :)
Skulle få många människor att må bättre och bli lite friskare tror jag.

För nog är människan av naturen lat som man säger? Hela utvecklingen strävar ju hela tiden mot att vi ska få det så bekvämt som möjligt. Och nog är det många dagar jag hellre hade stannat hemma efter jobbet och bara gått här och pysslat lite istället för att ge mig ut på en timmes promenad.
Nåja!
Nu är det dags för lite gröt och sen blir det nog lite gardinsömnad för mig i väntan på att vädret blir bättre.
Ha en bra vårhelg!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu