Igång igen!!

september 20th, 2015

IMG_0043

Ja äntligen har fotoutmaningen eller ska jag säga ”gruppen” jag är med i som heter ”Fix photo challenge” på flickr kommit igång igen efter ett långt sommaruppehåll, och den här gången fick jag vara med och bestämma veckans ämne!

Jag valde ämnet kontraster med inspiration av höstens färger och även om bilden inte blev som jag tänkt mig och hoppats på, så kom jag i alla fall i närheten med den här.
Hade helst velat ha enbart blå himmel som bakgrund men den enda dagen då solen fick en chans att titta fram, alltså som himlen visade sig i sin härligt blå färg, och då jag hade tid och möjlighet att fota så räckte det blåa inte till helt enkelt.
Vart jag än riktade kameran så var det ändå några envisa moln i bakgrunden.

Men kontrasten fick jag väl fram skapligt i alla fall och inget kan väl vara mer tacksamt än höstlöv. Dessa löv är från min ek och visst är det häftigt att samma träd kan ha så olika färger samtidigt.

Har inte sett något av de andras foton än men väntar med spänning. Jag lyckades nämligen vara först med uppladdningen den här gången, men har en känsla av att fler kanske använt höstfärgerna till sin bild?
Får väl se när de laddat upp sina. Hoppas att de flesta har tagit sig tid nu när det varit ett så långt uppehåll. Alltid kul ju fler som deltar såklart!

Igår kväll var vi ju till Arlanda och hämtade yngste sonen och jag säger bara….fy tusan för storstäder och stooora otäcka platser    :)
Var inte det lättaste för oss två ”skogsmullar” att hitta rätt på denna stora flygplats och särskilt inte i mörkret. Nåja…till slut lyckades vi ta oss till ett parkeringshus för terminal 5 som den hette och med en viss hjälp från ”ovan” skulle jag tro så hade vi sån himla tur så att just vid terminal 5 kom han spatserande ut ifrån en dörr inte långt från bänken som vi satt och väntade på….snacka om ”bonntur”    :)

Han hade lika gärna kunnat komma ut vid t ex terminal 2 vilken vi var en bra bit ifrån men just när Sv sa till mig att ”vi ska ha en j…la tur om han kommer ut just här” så fick jag syn på en bekant gestalt i folkmängden som kom ut genom dörren ca 25 m från där vi satt och väntade.
Man ska ha lite tur ibland också. Resan hem gick bra även om det var mörkt och tröttheten gjorde sig påmind. Var inte hemma förrän framåt ett på natten och det är ovant för oss två som är vana att gå och lägga oss innan 22 vare sig det är helg eller vardag.

Men hem kom vi och allt gick bra vilket är huvudsaken, men nog lär det dröja nu innan vi ger oss iväg till någon större stad. Sv är inte lika ”jollig” som jag men inte är det något han längtar efter heller precis. Stress, brådska och alldeles för mycket människor på en gång.

Men nu är det sängdags. Jobb imorgon som vanligt!

Britta

 

4 Responses to “Igång igen!!”

  1. fixan skriver:

    Ja och jag som alltid varit lite emot det där med att fixa med bilder men så länge ”grundmotivet” är detsamma så tycker jag det är helt okej att ”finputsa” lite :) Är ju roligt också att sitta och se hur bilden förändras och välja hur man vill ha den.

  2. Pernilla skriver:

    Haha jag räknade faktiskt med att bilden var ”pillad med”. Jag tycker själv att det är riktigt roligt att ”förbättra” bilder i photo shop så. ^_^

  3. fixan skriver:

    Tack Pernilla! Vill dock tala om att jag ”fixat” lite med den i mitt fotoprogram (Lightroom) så att du inte tror att min kamera kan ta den här typen av bilder direkt så att säga :) eller kameran kanske kan men inte jag! Hihi! Det är tillåtet i utmaningen att trixa lite med ljus, kontraster, färg, vitbalans osv osv och även om jag verkligen inte är någon expert på det området heller så blev jag nöjd med resultatet.
    Ha det bra!
    Britta

  4. Pernilla skriver:

    Vilken härlig och färggrann bild! Hösten är bäst!
    Förstår vad du menar med att du villa ha en helt blå bakgrund men jag tycker fotot är dösnyggt iaf!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu