Uppe tidigt idag!

september 12th, 2015

IMG_9974 - kopia

Av bilden att döma kan man ju tro att vi ska ut i bärskogen men så är inte fallet. Däremot ska vi åka till Lobonäs och senare Homna i Hälsingland för att gå på de två stora loppisar som ordnas där andra helgen i september varje år.
Den i Lobonäs kallas även vetaranbilsmarknad men det är minst lika mycket andra roliga ”prylar” där som bilgrejor.

Fast det där med veteran stämmer bra för där kan man hitta fina riktigt gamla saker till ett vettigt pris. Vi har inget särskilt i sikte utan ska bara gå och titta och njuta och sen får vi se om något dyker upp?
Marknaden i Homna är mer som en traditionell loppis fast en av de största jag någonsin varit på i alla fall så där finns det också chans till att göra riktiga fynd.
Bilden ovan tog jag igårkväll då vi tog bilen längs gamla järnvägen som går härnere i skogen och stannade vid en skogsväg som vi var och gick i våras.

IMG_9986 - kopia

Det är så himla fint där med kuperad terräng som varvas med mossig barrskog och stora stora stråk av en massa olika sorters gräs. Har tyvärr ingen bra bild på hur högt och mäktigt gräset var på vissa ställen men ska säkert dit igen innan det vissnat ner för vintern.

IMG_9988 - kopia kjikj

Line njöt i alla fall av att sträcka ut och ta sina ”intervallpass” i springning   :)
Hon håller på att bli en riktig atlet den lilla damen.

En del tror vid första anblicken att hon är en vit labbe men jag har då aldrig sett en så smidig labrador   :)
En kille uppe i Långå däremot gissade faktiskt rätt direkt då han undrade om hon hade stövare i sig. Imponerande tycker jag men så var han också en typiskt jakthundskännare.

Så nog är det mer stövare än labrador allt…ja enligt stamtavlan finns det inte labrador överhuvudtaget men både golden och flatcoat retriever så det klart att det finns likheter.

khkk

Nåja…nu får det här bli ett kort inlägg för nu är det dags att göra sig i ordning. Klockan är nu halv sju och vi vill komma iväg i tid för vi ska ju även hinna med att besöka barn och barnbarn på resan.

Ha det bra!

Britta 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu