Vandringen…!

juli 28th, 2015

DSCN1204 - kopia

 

Den kunde inte ha blivit mer lyckad! Våran 1,9 mil långa vandring rakt genom skogen, nästan här hemifrån (2km härifrån) ända till mina föräldrars fäbodstuga ca 3 mil härifrån (bilvägen). Tyvärr så vågade jag inte ge mig på att gå barfota vilket två av mina systersöner bestämt sig för att göra, men någon gång ska jag också göra det. Älskar att gå barfota men är nog ingen bra idé att börja med att gå i nästan två mil när man inte gått så särskilt mycket barfota den här sommaren…på grund av vädret såklart!

Hur som helst! Har massor med bilder jag vill ha med så det är bara att börja lägga upp. Blir mer bilder än text den här gången och det är väl alltid roligare   :)

DSCN1205 - kopia

 

Var så varierad natur under vandringen och man bara njöt och tog in så mycket man orkade med alla sinnen närvarande…t om smaksinnet då vi ibland hittade blåbär.

DSCN1210 - kopia

Vi blev inte så många som jag trodde utan 9 st istället för 15…men som ungdomarna sa ”då är vi ett fellowship”…som på Sagan om ringen…  :) så det verkade ju vara en bra siffra i alla fall   :)

DSCN1211 - kopia

Blött var det nästan hela vägen!  Barfotakillarna hade helt klart bästa utrustningen på fötterna för det…dvs ingenting vilket gjorde att de inte behövde oroa sig över att bli blöta om fötterna 

DSCN1214 - kopia DSCN1215 - kopia

Förstå vilken underbar känsla att sakta kliva fram genom den här vattenpölen alldeles naken om fötterna!!!  Så enkelt och fridfullt!

DSCN1220 - kopia

Första stoppet vid den lilla sjön Bysjön efter ca fyra/fem km vandring!

DSCN1218 - kopia

Gäller att fylla på energi inför nästa etapp    :)

DSCN1221 - kopia

On the road again….och vilket underbart väder vi fick..helt otroligt med tanke på denna sommar!

DSCN1225 - kopia

Barfotakillarna föredrog gräskant framför grov grusväg…förståeligt och klokt att spara på fotsulorna lite med så långt kvar att vandra. Hörde dock en av dem mumla att ”det vore väl typiskt om någon skulle ha rastat sin hund här på gräset bara för att de tror att här går ingen ändå”    :) 

DSCN1230 - kopia

Som sagt så bjöd naturen på alla slags landskap och miljöer. Denna ”vildäng” totalt full av ett slags gräs som skimrade och skiftade utseende i solskenet kändes helt magisk att gå igenom. 

DSCN1231 - kopia

OBS! Finns tre personer med på denna bild    :)

DSCN1232 - kopia

Helt enormt stort var området med detta gräs!

DSCN1233 - kopia

Kändes skönt att dra händerna igenom de skira gräsvipporna.

DSCN1235 - kopia

Detta var märkningen vi gick på…orange färg!

DSCN1236 - kopia

På väg ut ur det stora gräshavet!

DSCN1238 - kopia

Jag och äldste sonen brukar roa oss med att fota varann som i en duell…vem ”skjuter av” först? …. :)

DSCN1239 - kopia

Passerade allt från åar till bäckar och små rännilar…alltid lika skönt att höra ljudet av rinnande vatten.

DSCN1241 - kopia

Yngste sonen på åexpedition 

DSCN1246 - kopia

På väg ut över den första myren…vid det här laget var nog de flesta blöta om fötterna förutom jag som fått tag i en fullträff vad det gäller vandringskängor….

DSCN1250 - kopia

….och barfotakillarna såklart…de påstod att fötterna torkade lika fort som de blev blöta och det kan nog stämma…våran kropp är väl en otrolig skapelse???

DSCN1253 - kopia

Plötsligt mitt i myrvandringen fick jag syn på något stort uppe i ett träd..yngste sonen såklart som får sina infall och bara måste testa saker ibland! Gick ju bra men såg lite farligt ut att ge sig upp i ett träd med ryggsäck och allt…kan ju faktiskt råka haka fast den och fastna däruppe!!

DSCN1255 - kopia

Två vandrande systrar… :)

DSCN1260 - kopia DSCN1261 - kopia

Lite närbilder på ett par vackra varelser!

DSCN1263 - kopia

Hade verkligen vädergudarna med oss för precis när vi bara hade ca hundra meter kvar till den här raststugan satte ett regnväder igång…

DSCN1264 - kopia

…som gick över lagom tills alla fått i sig lite att äta.

DSCN1268 - kopia

Orange märkning var det som gällde men ibland var den dålig och svår att hitta!

DSCN1271 - kopia

Passerade en spetsad…???? ja vadå för nånting ????

DSCN1274 - kopia

Fick tyvärr ingen bra bild på när Line och Sv till slut kom och mötte oss men kan säga att lyckan var total för henne…”Jippie..är ni här …mina bästa kompisar, mitt ute i skogen”…typ så tänkte hon nog och sprang som en vetvilling fram och tillbaka mellan oss alla   :)

DSCN1278 - kopia

När vi närmade oss slutet passerade vi den lilla byn, eller fäboden ska man väl säga, Lisskog..vackert och frifullt att bo där kan jag tänka mig!

DSCN1279 - kopia

Till och med ett bibliotek verkade de ha där mitt i skogen    :)

DSCN1280 - kopia

På väg mot sista etappen…trötta men nöjda och lyckliga!

DSCN1283 - kopia

Imponerad av barfotakillarnas fötter som höll hela vägen genom den varierande terrängen. Allt från mjukt gräs, mossa, barr, kottar, rötter, vassa avbrakade pinnar, våta myrar, vattenpölar, sand, singel, lera, ris mm mm! Blir så sugen att själv göra en barfotavandring snart! Hoppas det blir lite mer sommar i år!

DSCN1291 - kopia DSCN1292 - kopia

Måste ju göra lite reklam för mina fantastiska ”Meindl” som höll mina fötter torra hela vägen…t om genom och över myrar där man fullkomligt sjönk ner i vattnet. En enda gång blev jag lite blöt men det var pga att vattnet nådde över kanten och kunde sippra in, annars höll de tätt. Rekommenderar verkligen ett par av dessa om man letar vattentäta skor…kostar lite mer men det är det värt!

DSCN1288 - kopia

Sådärja…ett lyckligt gäng nöjda med sin insats för dagen. Jag i mitten i grön tröja, mina söner högst upp  (som tydligen har ett behov av att visa sina otroligt stora muskler), syrrorna längst fram plus en av barfotakillarna som är son till syrran längst ut på kanten, bredvid mig den andra sonen (barfota) och till höger om mig barfotakillarnas flickvänner…vårat lilla fellowship som alla gjorde en duktig insats genom den långa vandringen.

Längtar redan ut på en ny vandring och hoppas att det blir någon mer den här sommaren..det här är något man borde göra ofta och tillsammans med många eftersom det blir så mycket roligare då.

Ha det bra!

Britta 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu