Sista sovmorgonen!

DSCN1194 - kopia

 

Husse fotade oss i morse när vi låg där och delade kudde, medan regnet strilade ner utanför. Vet inte om det är vanligt bland hundar men Line föredrar faktiskt att ha kudde när hon sover.
Om hon inte lyckas ”snylta” på någon av våra så får det duga med ett av hennes mjukisdjur. Fast numer sover hon i soffan på nätterna. Helt hennes eget val och säkert mycket för att det börjar bli för trångt och varmt i sängen…och inte oss emot.
Sen att hon gärna framåt morgonkvisten kommer och vill mysa en stund mellan oss är ju bara helt underbart. Precis som ett litet barn som kommer och kryper ner hos mamma och pappa på morgonen   :)

IMG_0640 - kopia
Imorgon börjar jag jobba igen och trots att jag bara haft två veckors ledigt så känns det som en evighet. Blev en intensiv semester med mycket som hänt och tagit upp ens tankar. Avbruten resa norrut, trasig vattenpump, bilaffärer osv!

Och vädret sen…vilka växlingar! Nu känns det nästan som om vi redan haft våran sommar och det ska till att bli höst igen…helt galet!

IMG_0642 - kopia

 

Är i alla fall glad åt att inte ha någon som helst ”börjajobbaigenångest”! Sv frågade hur det känns att börja igen…och faktiskt så känner jag inget motstånd alls. Vet att det är superlyx att ha ett jobb som känns så. Och säkert ganska ovanligt.
För trots att jag vet att det förmodligen blir en heldag med regnkläder och leriga handskar imorgon så …ja…det gör mig liksom ingenting!
Är man lite konstig då? Eller är det inte konstigt alls kanske bara för att man känner att man är på rätt plats och gör rätt saker?

IMG_0626 - kopia
Visst kan jag känna att det känns lite tråkigt att inte få dela hela dagarna med Sv och Line men samtidigt vet man ju att det inte är möjligt så varför hålla på och gräma sig över det.

För hur ogärna man än vill tänka på det så är det ju pengarna som styr våra liv här på jorden. Ett helt vansinnigt system som bara skapar stress, habegär och avundsjuka!
En sak är säker…att såhär var det aldrig meningen att livet på jorden skulle bli och vara. Men å andra sidan så kan det här systemet inte funka hur länge som helst.  Vi är människor med känslor och drömmar och till slut kommer detta vansinne som vi håller på med att krascha. Datasystem och hela den struktur som är uppbyggd på att det måste in mer och mer pengar för varje dag…öka öka vinsten….jobba jobba mer och mer….stressa stressa och aldrig få vara människor.
Det kommer aldrig att hålla i längden…vi kommer inte att hålla i längden!

Det kommer att bli en krasch och vi blir tvungna att liksom börja om från början. Bygga upp ett samhälle och system som bygger mer på samarbete och utbyte av tjänster istället och vi människor kommer att må så otroligt mycket bättre till kropp och själ…precis som det var menat från början med denna planet.
Så tror jag i alla fall, men det finns det såklart hundra olika åsikter om.

Idag öser regnet ner igen och det blir väl mest att hålla sig inne. Blir nog en sväng till Erikshjälpen och så ska jag ta tag i att röja ur städskrubben som just nu är ett enda kaos av ”inknökade” prylar, reklamhögar mm.
Sen var vi ju och köpte en bokhylla på IKEA så förhoppningsvis blir den kanske ihopskruvad så att man kan börja fylla den med böcker. Är dock rädd att den blir fylld samma dag som den kommer upp men i så fall har man ju åtminstone fått en hel del annat utrymme frigjort.
Hej so long och ha de bra i regnvädret!

Britta 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu