Mystisk natt…!?!

IMG_0452

 

Ja inatt har jag haft en underlig känsla hela natten. Har vaknat säkert en gång i timmen av jag vet egentligen inte vad?
Jo, vet i alla fall att det ett tag var ett billarm som började tjuta och återkom sen med jämna intervaller, men vet inte hur länge det varade?
Låg och försökte lista ut varifrån det kom, om det var på våran gård? Vi har ju tyvärr 4 bilar just nu och kände mig inte helt säker på om någon av dem har larm som tjuter?
Men tyckte ändå att det lät längre ifrån och vågade inte gå ut själv i natten och kolla läget. Tänk om det skulle vara några mindre trevliga typer därute som faktiskt försökte ”tjuva” någon bil?
Det har ju hänt en gång förut att vi blev bestulna på en bil för många år sen men…kanske just därför så vore det nog otroligt om det skulle hända igen här i ”storstàn Västgärde”   ;)

Men sen har jag också både före och efter att billarmet började ljuda hört ett väldigt konstigt läte av något slag under så gott som hela natten. Kan inte ens beskriva det men tycker i alla fall att det är ”djuriskt” på något vis?
Nu när jag försöker återkalla minnet av det och höra det i huvudet så går det nästan inte men tänkte inatt att det påminde om  typ en gris som skriker, fast ändå inte riktigt så hysteriskt som de kan låta. Eller en häst som ni vet nästan kan ha ett skri på något vis! Hingstar brukar vara bra på att få ur sig dessa läten?
Och när jag fick detta i huvudet så började tankar på dessa otäcka människor som är ute och roar sig med att skära hästar snurra. Grannen har ju ett sto med föl som går alldeles bredvid oss.
Och ändå så vågade jag inte gå upp och titta! Vet inte varför jag var så feg för det brukar jag inte vara men har liksom haft en så obehaglig och allvarlig känsla hela natten.
Ändå så lät det inte riktigt som något djur heller??? Oj vad konstigt det låter nu när jag skriver om det. I alla fall så återkom lätet flera gånger under natten.
Nu när jag skriver så kommer tanken på någon slags uggla? De kan väl låta väldigt speciellt? Vet i alla fall att inte alla ugglor låter ”hohoo”!
De stunder jag lyckades sova drömde jag också väldigt mycket och det som gör natten ännu mer mysko är att jag drömde om att jag höll på med en farlig strömkontakt.
Vet inte varför men minns att jag kämpade på med att få in en sladd i ett uttag som jag egentligen visste var farligt men kände mig tvingad att göra detta ändå.
Sen på morgonen när jag äntligen lyckats somna någon timme vaknar jag av att Sv kommer in i sovrummet och säger att vi inte har någon ström. Jordfelsbrytaren har slagit ifrån och han får inte tillbaka den utan att den slår ifrån igen.
Och nu kommer vi till det konstigaste. En del av mig börjar som vanligt fundera och oroa sig över att ”vad är det nu med detta hus då?” , samtidigt som en annan del av mig känner sig lugn och bara säger ”ja men få se, då måste vi nog dra ur pumpen som vi har i gamla brunnen”!
Jag går bara rakt upp ur sängen, drar på mig morgonrocken och hör hur Sv pladdrar på om att det måste vara något stort fel, att han har startat spritköket för att vi ska kunna koka vatten, att det är så konstigt att JFB slagit ifrån trots att vi ju legat och sovit de senaste timmarna osv…och jag själv mumlar bara om att ”dra ur pumpen till gamla brunnen”.
Sv hinner dit före mig och drar ur pumpen sen går han mumlandes om detta förb. hus tillbaka till sitt vattenkokande på spritköket, medan jag går och knäpper tillbaka JBF igen och nu efter två timmar fungerar det i alla fall fortfarande.
Men nu ska vi kanske inte låta oss tro att det är så enkelt som att det är något fel på den lilla pumpen, för man får också någon slags känsla av att det kan ha med monteringen av nya stora vattenpumpen att göra. Men just nu är det bara att vänta och se vad som händer framöver.
Det lustiga var i alla fall att jag drömde om just ström som krånglade och att jag har haft denna mysko känsla hela natten.

Nåja…nu är det som det är just nu och idag ska vi faktiskt göra ett besök på IKEA i Borlänge. Har insett att vi måste ha en bokhylla. Vi har en massa böcker som är undanstoppade lite här och var och en bokhylla skulle göra att vi får loss en hel del annat utrymme.
Vi gillar ju böcker båda två och händer lite då och då att vi gör något fynd på Erikshjälpen eller någon loppis så egentligen är det konstigt att vi inte redan skaffat en ordentlig hylla.
Drömmen vore ju ett helt eget litet rum med böcker från golv till tak. Ja ett eget litet bibliotek helt enkelt.
Men nu är det påklädning som gäller. Ha det bra så länge!

Britta 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu